Hur ska man bäst täcka över ojämnheter i ansiktet? Concealer kan vara lite knepigt så därför har jag några snabba tips och saker du kan tänka på när du använder concealer.

1. Motsatser tar ut varandra

Blå – Orange

Lila – Gult

Röd – Grön (och i det här fallet gult)

När det kommer till en finnar så är de i de flesta fallen åt det rödare hållet och då är det egentligen en svagt grön concealer som ska användas eftersom det neutraliserar det röda. När du lägger grönt på den röda finnen så tar de ut varandra (det blir en brun färg) men skulle du då få denna gröna concealer på huden runt om där det inte är rött så kommer det gröna att lysa igenom. Därför är det lättast att använda en nyans av gult på concealern som inte är för ljus men heller inte för mörk för din egen hudton, de smälter alltså bättre in på huden. Det är den jämna färgen på finnen och runt om du vill uppnå.

Samma princip gäller om du är röd om kinderna, en svag svag grön concealer tar ut det röda, men det gör även en gulare concealer.

Ska du däremot täcka blå ringar under ögonen så är det en orangetonad concealer som täcker dessa bäst. Drar dina ringar åt det lila hållet så ska du använda en gultonad concealer.

2. Vilken sorts concealer ska sitta vart?

Ska du använda concealern på finnar i ansiktet så behöver du en tjockare, krämig men mattare konsistens. Makeup Store och Viva La Diva har paletter med 3 färger i som går utmärkt att täcka finnar med. Ska du täcka ringar under ögonen bör du ta någon som är mer fuktgivande eftersom huden under ögonen är tunnare och även har mer fina linjer för concealern att sätta sig i. MAC Pro Longwear Concealer och Urban Decay Naked Weightless…Concealer är mina 2 favoriter till detta.

Tips!

Det lättaste, när du väl ska applicera concealern, är att använda en liten syntetpensel eller ditt finger. Ska du använda concealer under ögonen kan du först gå in med en pensel eller finger och sedan använda en Beauty Blender för att blanda ut den, denna är perfekt då den ger fukt åt huden kring ögonen samtidigt som den suger upp överflödig concealer.

Vill du passa på att highlight:a med concealer så ska du använda en som är 1-2 nyanser ljusare än din egen hud (nu snackar vi en ljusare gul/rosa tonad). Glöm inte att även highlight:a panna, haka och näsrygg för att få ett naturligare intryck. Personligen gillar jag att använda Urban Decay tillsammans med Mac Prep+Prime men Loreals Magic Lumi Concealer är också klockren under ögonen!

skonhetsblogg-concealer-sminktips-skonhetstips-sminkblogg

  1. MAC – Prep + Prime Highlighter
  2. Urban Decay – Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer

  3. MAC – Pro Longwear Concealer

  4. Viva la Diva – 3 in 1 Concealer
  5. L’Oréal Paris – Lumi Magique Concealer
  6. Isadora – Color Correcting Concealer, antiredness

  7. Makeup Store – Eazy Cover All Mix

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

två × 2 =