lyko sminkblogg skonhetsblogg ofra

ÄNTLIGEN så har jag kommit fram till PIXIs hudvård. Jag har ju testat en suuuperfin glitter quad (Recension och tutorial här), de magiska krämskuggorna, ett läppglans samt deras Milky Mist (Recension och tutorial här) tidigare, men har länge varit intresserad av deras hudvårdsprodukter. Pixi är ett engelskt märke skapat av Petra Strand för 20 (!) år sedan. Hon har karriär som både makeup artist och produkt utvecklar. Hennes vision med Pixi är att det ska passa alla, men innehålla produkter som är effektiva men skonsamma och som går snabbt att applicera för den som inte har all tid i världen. Pixi ser till att alla deras produkter innehåller vårdande växtbaserade ingredienser och att de ska jobba så mulit-taskande som möjligt, alltså vara användbara till mer än en sak. Så, nu tänkte jag köra en ‘upp-till-bevis’ och jag är supertaggad på de produkterna jag hunnit testa hittills! Kan även nämna att Pixi är helt Cruelty Free.

pixi hydrating milky mist skonhetsblogg

PIXI Hydrating Milky Serum

Först och främst så kan jag säga att jag ääälskar Pixi Milky Misten. Milky misten är en settingspray och återfuktande mist med hudvårdande anti-age egenskaper. Det är i samma serie som serumet ni ser på bild nedan. Serumet är åt det mer gelébaserade hållet konsistensmässigt, vilket jag verkligen gillar, och har en väldigt silkig och lätt textur utan att kännas tung på huden. Serumet är framtdaget för alla hudtyper.  Det här är ett näringsrikt serum som ska jobba med att återställa uttorkad och yttorr hy och ge tillbaka dess lyster.

Innehållsmässigt så hittar du rosextrakt, aloe vera och jojoba olja som alla verkligen vårdar och ger näring på djupet. Aloe vera är också extremt bra när det kommer till att lugna en irriterad hud. Det här är även ett serum som hjälper till att läka huden, vilket kändes perfekt på mig som fått problem med rosacea efter min extrema kortisonkur. Det innehåller också glycerin som är till för att låsa in fukten i huden. Vi hittar också vitamin E och C som tillför näring, lyster och läkande egenskaper.

Jag har testat det både under dagkräm/nattkräm men också som en primer och det fungerar utmärkt till båda!

Pris: Hydrating Milky Serum399kr

skonhetsblogg lyko pixi

Pixi Rose Flash Balm

Min vän Angelica har gång på gång pratar om Pixis Rose Flash Balm så jag tänkte att nu jäklar, nu slår jag till! Det här är en oljefri-multiprodukt utav dess like. Det är en 3-i-1 produkt som går att använda på flertalet olika sätt. Först och främst som en preppande primer innan makeup, en ansiktsmask för att snabbt återhämta trött hud eller en dagkräm för att ljusa upp och återfukta huden. Vill du använda den om en ansiktsmask? Applicera ett tjockare lager och låta den sitta ca 5 minuter. Använd den 2-3 gånger i veckan. Ska du ha den som en primer så läger du ett tunnare lager utan att massera in den för mycket. Detta då den har en konsistens som gärna rullar om man gnuggar för mycket.

Pixis Rose Flash Balm innehåller rosvatten som är väldigt rikt på antioxidanter. Rosvatten jobbar även med att balansera ut PH-värdet i huden. En annan smaskig ingrediens är olivlöv extrakt som är en riktig super-food ingrediens med utjämnande egenskaper. Även rosextrakt som minimerar rodnad och lugnar huden.

Vill du testa lite blandade PIXI produkter så länkar jag ett startkit med Peel & Polish, Glow Tonic och Rose Flash Balm nedanför.

Pris: Rose Flash Balm399kr
Pris: Fast Flash Facial Kit – 299kr

 

skonhetsblogg pixi rose flash balm lyko

sminkblogg skonhetsblogg pixi rose flash balm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

arton − 14 =