Och såg har min favoritkampanj kommit till Kicks och det är såklart när det är foundation-rabatt! Det gör att jag kan testa nya foundations till en bråkdel av ordinarie priser och känna att det är okej att köpa på mig 2 eller kanske 3, 4, 5 nya foundations! haha Det är i alla fall 20% rabatt på alla foundations (förutom Dior, Sensai och Estee Lauder) och jag tror att kampanjen pågår fram tom 20-21 februari! Jag ger en snabb recension av samtliga foundations nedan, spana in dem om du är sugen på att veta mer. Gällande hållbarheten så har jag testat samtliga och jag går på timmen som den behöver en touch up. Tex. +8 timmar = efter 8 timmar behövde jag pudra och efter det satt den bra tills jag tvättade av sminket på kvällen, vilket brukar vara efter ca 12-16 timmar 🙂

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

skonhetsblogg-foundation-favoriter-basta-foundationen-hog-tackning

TOPP 10 FAVORIT FOUNDATIONS

1. Lancome Teint Idol Ultra är har en lätt formula som knappt känns på huden och ger ändå maximal täckning. Skulle klassa denna som en av mina holy grail-foundations och vill aldrig vara utan den! Jag använder färgerna 010 (ljus med neutral underton och 045 (mörk med neutral underton) och blandar dessa.
Täckning: 4/5
Hudtyp: Kombo hud till oljig
Finish: Satin-matt
Hållbarhet: +12 timmar
Pris: 368 kr (ord.pris 460kr)

2. YSLs Touche Èclat Le Teint är en lätt och väldigt lystergivande foundation som fungerar super till både yngre och äldre hud. Lättapplicerad, lättblandad och väldigt återfuktande utan att se oljig ut. Går att bygga upp täckningsmässigt. Jag använder färgerna B10 (ljus med neutral underton) och B50 (mörk med gul underton).
Täckning: 3/5
Hudtyp: Torr till kombo
Finish: Lystergivande och återfuktad
Hållbarhet: +8 timmar
Pris: 408kr (ord.pris 510kr)

3. Lumene Instant Glow Beauty Serum är en av mina vardagsfavoriter! Det är en serumfoundation som är väldigt tunn i konsistensen men ändå ger riktigt bra med täckning. Går att bygga upp från lätt till medium täckning. Den finns nu i 3 olika färger beroende på hudton.
Täckning: 2/5
Hudtyp: Kombo hud till oljig
Finish: Återfuktad och mycket lyster
Hållbarhet: +6 timmar
Pris: 279,20kr (ord.pris 349kr)

4. Lumene Matte Foundation har länge varit en av mina go-to foundations pga. det låga priset och den höga täckningen. Känns knappt på huden och sitter riktigt bra under dagen! Jag använder nr 1 när jag är ljus och 3 när jag har brun-utan-sol.
Täckning: 4/5
Hudtyp: Kombo hud till oljig
Finish: Satin-matt
Hållbarhet: +8 timmar
Pris: 127,20kr (ord.pris 169kr)

5. Isadora Cover Up Foundation/Concealer är en av mina favoritfoundations! Den har riktigt riktigt hög täckning och ett fint naturligt resultat. Är du oljig i huden skulle jag rekommendera den nya varianten med matt finish istället, de fungerar annars på samma sätt. Personligen gillar jag att blanda ut den en aning med en återfuktande kräm då den har en lite tjockar konsistens. Här hittar du en recension på denna.
Täckning: 5/5
Hudtyp: Kombo hud till torr hud
Finish: Naturlig finish
Hållbarhet:  +8 timmar
Pris: 143,20 (ord.pris 179kr)

6. Makeup Stores Full Excellence Foundation är AMAZING! Jag använde bla. denna när jag sminkade mig för min bröllopsdag och den är verkligen SÅ himla bra! Positivt överraskad då jag aldrig hittat någon bra foundation från MUS tidigare, men denna rekommenderar jag verkligen varmt! Här hittar du en recension på denna.
Täckning: 5/5
Hudtyp:
Torr, kombo (är du oljig och vill testa så kör på, du kan komma att få göra lite fler touch-ups bara)
Finish:
Fräsch naturlig lyster
Hållbarhet:
+12 timmar
Pris:
308kr (ord.pris 385kr)

7. Giorgio Armani Luminous Silk Foundation kan du inte ha missat, det är en väldigt omtalad foundation och det med rätta. Det är en superlätt och återfuktande historia med lätt till medel täckning. Den slätar ut hudtonen samtidigt som den döljer textur. Jag har använt denna igenom mina torra perioder liksom mina oljiga och det har fungerat superbra vilket som. HAr fått pudra någon gång extra under dagen bara.
Täckning: 2/5
Hudtyp: Torr till kombo till oljig
Finish: Semi-lystrig (om det nu är ett ord haha)
Hållbarhet: +8 timmar
Pris: 412kr (ord.pris 515kr)

8. NYX Stay Matte, But Not Flat är en matt och täckande foundation som är lättarbetade och perfekt att använda till vardags om du inte vill lägga en förmögenhet på ditt underlag.
Täckning: 2/5
Hudtyp: Torr till kombo till oljig
Finish: Semi-lystrig (om det nu är ett ord haha)
Hållbarhet: +6 timmar
Pris: 71,20kr (ord.pris 89kr)

9. MaxFactor Ageless Elixir är en nyfunnen foundation-kärlek som jag är totalt förälskad i! Det är en serumfoundation, dock inte lite vattnig i konsistensen som Lumenes, som är framtagen till mer mogen hud för att undvika att foundationen lägger sig i fina linjer. Den fungerar dock lika bra på en yngre och ger riktigt riktigt fin täckning och lyster.
Täckning: 4/5
Hudtyp: Torr till oljig
Finish: Semi-matt med fräsch lyster
Hållbarhet: +8 timmar
Pris: 135,20kr (ord.pris 169kr)

10. MAC Studio Fix Fluid är en gammal klassiker som jag använder i perioder, det är lätt att glömma hur bra den faktiskt är! Den ger full täckning och ger en mattare finish och är perfekt för långa arbetsdagar. När du väljer färg så är det bra att tänka på att NC står för en VARM färg (alltså neutral gul underton) och NW står för en KALL färg (en neutral rosa underton), siffrorna har med mörkhet att göra.
Täckning: 5/5
Hudtyp: Torr till oljig
Finish: Semi-matt
Hållbarhet: +10 timmar
Pris: 236kr (ord.pris 295kr)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

sju − 2 =