Och så kommer vi till den här kontroversiella paletten: Subculture. Jag var riktigt nervös när jag köpte den här och min ända tanke var ‘den kommer att vara en total katastrof’. Jag är ju en sådan person som vill göra lite research innan jag köper något, kanske inte alltid, men ibland i alla fall. Och ja, jag kollade nog på varenda video när den här stackars paletten lanserades. Mina förväntningar var sjukt låga och jag hade nog egentligen bestämt att inte köpa paletten om jag ska vara ärlig. Men sen en vacker höstdag, när jag var inne på Kicks, så kände jag bara vilken utmaning denna palett skulle vara! Så ja, jag köpte den och här kommer en djupgående recension för dig som också varit sugen på att testa Anastasia Beverly Hills Subculture.

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

skonhetsblogg-sminktips-anastasia-subculture

Utseendemässigt så är detta en systerpalett till Modern Renaissance, samma sammetsfodral i en fin smaragdgrön-turkos-blå-isch färg. Det är en väldigt smidigt förpackning, den är lätt att torka av invändigt och ur rese-perspektivet så är den smidig att ta med sig. Däremot så är det samma problem som med första paletten, sammeten drar åt sig allt smuts i hela världen, vilket resulterar i att den dessvärre inte ser så fräsch ut efter ett tag. Man får även med en dubbelsidig pensel som jag faktiskt tycker är riktigt bra! Så det är ju alltid ett plus.

Subculture innehåller 14 färger varav 11 av dem är matta och 3 är metalliska. Kollar man enbart på skuggornas finish så kan jag tycka att det är aningen okreativt med så många matta färger. Kollar man däremot på färgskalan så är den on of a kind, lite utanför lådan om man så vill. Det lanseras så ofantligt mycket varma rosa-röda-orangea paletter nu att jag helt ärligt blir lite trött på det (men jag hade ändå ljugit om jag sa att jag inte kommer stå och hoppa av glädje när nästa varma palett lanseras hahaha), men ja, man börjar bli lite mättad. Det är en riktigt smokey höstpalett med en bra variation av kalla, varma och neutrala toner.

Jag gillar i princip alla färger, däremot så har jag 3 som jag faktiskt inte förstår syftet av. Färgerna jag pratar om är Cube, Axis och Electric. Just Cube framförallt faktiskt, den har liksom inget gemensamt med de andra skuggorna och saknar helt syfte kan jag känna. Electric är en fin färg men jag tror att många glömmer att den fungerar mer som en ögonskuggstopper, alltså att du lägger den över någon av de andra skuggorna för bästa effekt, vilket jag personligen känner är lite slöseri med tid. Det hade varit bättre för min del om den var lika pigmenterad som Adorn. Jag hade nog även bytt ut Axis mot någon annan färg då Untamed är snarlik.

subculture-anastasia-sminkblogg-skonhetsblogg-sminktips

De färger jag verkligen gillar däremot är Adorn som blir heeeelt magisk på locket! Går att applicera både med fingret eller en platt syntet pensel. Destiny, All Star, Fudge och Untamed är andra favoriter som alla är pigmenterade som fasen och lätta att blanda ut. Dawn och Roxy är också väldigt lätta att jobba med och perfekta till globlinjen. New Wave och Edge är riktigt riktigt fina att lägga i globlinjen för att värma upp looken.

Såhär beskrivs paletten färgmässigt:
CUBE – duo chrome rosa pärla
DAWN – ultra-matt sand
DESTINY – ultra-matt salviagrön
ADORN – metallisk bronze
ALL STAR – ultra-matte djupröd
MERCURY – ultra-matte skiffergrå
AXIS – ultra-matte blå-grön
ROXY – ultra-matte svag korall
ELECTRIC – duo chrome lime-guld
FUDGE – ultra-matte varm brun
NEW WAVE – ultra-matte citron-orange
UNTAMED – ultra-matte mossgrön
EDGE – ultra-matte senapsgul
ROWDY – ultra-matte svart-lila

skonhetstips-sminkblogg-anastasia-bh-subculture-skonhetsblogg

Appliceringsmässigt så har jag verkligen ingenting att klaga på egentligen. Visst, paletten har mycket fall out, men det har Modern Renaissence också och jag märker inte att det är något speciellt mycket mer i denna faktiskt. Det enda jag brukar göra är att doppa pensel lätt i en skugga, skaka av den i paletten igen för att inte gå miste om ögonskugga och sedan applicera. När jag ska gå in med färg igen, om jag behöver det, så tar jag bara upp av ‘fall out-ögonskuggan’ och tadaaa, jag har inte slösat ett dugg. Det jag kan passa på att nämna är att färgerna är otroligt rika i pigmenten, så man behöver ytterst lite för att täcka en stor del av locket.

Jag har även testat att bygga färger, tex börja med Dawn, gå vidare till Edge och sedan lägga All Star. Över dessa har jag också lagt Rowdy, inga problem what so ever. Jag kikade även in vad recensionerna på Kicks har sagt. Paletten har fått 4 stjärnor av 5 och det är 36 recensioner. Den har fått nästan 4 stjärnor på den amerikanska Sephora-sidan och där har 2051 personer lagt en recension. På Cultbeauty har den också fått 4 stjärnor och där har 50 personer gjort en recension. Så nej, det här är INGEN dålig palett, tvärt om. Den kan vara lite klurig att jobba med första gången, men sen när man testat den så är det inga problem överhuvudtaget.

Min personliga betygsättning är också en 4:a faktiskt, den är jäkligt jäkligt bra, men det hade garanterat gått att få den snäppet bättre för att nå upp till en 5a. Det är bara personliga preferenser det kommer ner till och i mitt fall så är några ändringar i färgvalet det som gjorde det för mig. Det jag kan passa på att nämna som också drar tillbaka paletten från en 5a är att skuggorna inte klarar av minsta lilla droppen vatten, för mig med rinnande ögon är detta ett ganska stort minus. De flesta skuggorna jag använder klarar lite grann, de ser ändå helt okej ut, men eftersom dessa är ultra-matta så har jag en svag aning om att det är det som gör att det inte går vägen.

Om jag rekommenderar Subculture? Absolut, jag är inte alls besviken över mitt köp och har använt paletten sjukt mycket redan! Färgmässigt, over all, är magiskt murrig och höstig. Det är en unik palett då jag faktiskt inte sett så många paletter med samma färgskala och just de här mörkare gröna tonerna är något som är SÅ fint på samtliga ögonfärger. Paletten är värd för mig bara genom att ha färgen Adorn egentligen men i det stora hela så är det en magisk palett som har många användningsområden både till vardags och fest.

Pris: Anastasia Beverly Hills Subculture Palett – 545kr (samma som deras tidigare paletter) och den hittar du här.

Jag har använt denna i en av mina tutorials och du kan se paletten in action nedan för en basic vardagslook.

1 svara
  1. Matilda says:

    Denna var ju jättefin men är nog fortfarande mer mot Modern Renaissance. Dock hade ju denna jättehärliga färger också 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

9 − 6 =