Okej, har ni sett dessa skönheter? BareMinerals superfina ögonskuggspaletter har ÄNTLIGEN kommit till Sverige och landade i butikshyllorna förra veckan. Kan inte annat än att säga WOW! Har länge spanat in deras ögonskuggor men eftersom de enbart kommit som 2 eller 4 färger så har jag inte velat köpa någon. Personligen tycker jag inte att det är jätte behändigt med mindre paletter annat än om jag är ute och reser. Det är heller inte alltid jag gillar alla 4 färger (det händer dock, så jag säger aldrig aldrig), men de har varit ganska saftigt prissatta och jag har inte kunnat försvara det riktigt. Båda paletter innehåller en tvåsidig borste i syntethår och själva formulan ska jobba med att motverka fina linjer (say what!?). BareMinerals är även Cruelty Free.

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

bare-naturals-bare-sensuals-palette-bare-minerals-skonhetsblogg

Nu har det i alla fall lanserat två maffiga och rejäla paletter med 14 färger i varje. Skuggorna är på 1,2 gram styck, vilket är en bra mängd. När jag kikade på Anastasias Modern Renaissance så innehåller deras skuggor bara 0,7 gram styck, den innehåller också 14 färger till priset 549kr. BareMinerals palett ligger på 645kr, vilket är ganska högt, men med tanke på att skuggorna har i princip dubbelt så mycket produkt som Anastasias så tycker jag att det är okej. Det är btw något som folk glömmer att undersöka har jag märkt, mängden produkt i förhållande till priset. Det är väldigt lätt att tycka att vissa märken har billiga produkter, men när det sen kommer till ex. literpriset på en concealer så är de märken sjukt dyra i jämförelse med någon som ligger en hundring dyrare. Det är faktiskt något som jag i princip alltid kollar, hur mycket får jag för pengarna. Det blir inte billigare i längden att behöva köpa en produkt som innehåller liten mängd. #nuspårardetiväg

skonhetsblogg-sminkblogg-bare-minerals-bare-naturale

Paletten som heter Bare Naturals är nog i min bok min favorit, vilket jag inte räknade med när jag köpte dem. Var lite sisådär om jag bara skulle ta Bare Sensuals, men jag är SÅ glad att jag köpte denna. Denna palett är inspirerad av naturen och det blåglittrande havet. Färgerna Twilight och Quartz gör hela paletten värd priset haha. Det finns en bra variation och gällande färger till globlinjen (vilket är viktigt för mig) så fungerar Oyster (som ser lite ljusare ut på bilden än den är IRL), Head over Heels, Mahogany (om du är lätt på handen) och Pale Silk Samtliga av dessa skuggor är matta. Quartz, Mixologist, Hot Commodity, Couture samt Twilight är metalliska skuggor med SJUKT mycket pigment och ett ’blött’ intryck. Färgen Bewilder är en spännande duochrome-isch färg med med lätt grågrön bas och guldglitter. De två higlihgtfärgerna i paletten är Celebrate samt Créme, den förstnämnda med en mer rosaskimrig bas och den andra är en vit matt färg. Sist, men inte minst har vi färgerna Unearthed och Blackout som fungerar klockrent att djupa upp yttre ögonvrån för en mer ’smokeye’-effekt eller att lägga som en eyeliner. ÄLSKAR denna palett!

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-bare-sensuals-palette

Den andra paletten heter Bare Sensuals och det är en palett inspirerad av färgen hos en ros och innehåller allt ifrån mauve, burgundy och plommontoner. Det finns även ett bra utbud av transition shades att lägga i globlinjen. Jag föredrar de matta färgerna Fortune, Lure eller Hot Spell till just detta. De metaliska färgerna Upgrade, Cloud Nine och Persuasion  är sjukligt fina och går riktigt lätt och felfritt på locket. Paletten innehåller fler skimriga skuggor än den andra och detta är Shazam (SÅ jäkla fin), Catalyst, Waltz och Mystify. De två higlightfärgerna i denna palett är Exposed, som är en matt krämfärgad vit samt Hard to get som är en skimrande rosabaserad färg. Trots att den ser väldigt rosa ut så blir den ljusare när den väl kommer på locket.Färgen Ensemble är den mörkaste färgen och är en riktigt kall brun. Färgen Indulge ser ut att vara en satinskugga, jag vet inte riktigt vad den räkas som haha. Det är en ljust ljust taup:ig grön som inte är helt matt men inte innehåller skimmer, men ändå ser ut att ge någon typ av lyster.

Färgen Ensemble och Indulge är nog de enda jag skulle byta ut, inte för att de inte är magiskt fina, men de passar liksom inte in. De är båda åt det kallare grå hållet när den väl kommer på huden och jag hade uppskattat något varmare. Det enda jag saknar i denna palett är en färg i stil med Bare Naturals Unearthed, alltså en varmare matt brun att använda för att djupa upp färgen i yttre ögonvrån. Det hade varit härligt med någon åt burgundy hållet också. I mitt fall så har jag många skuggor att komplettera med, men man vill ju ändå ha allt samlat i en palett.

Slutligen kan jag bara säga att jag totalt älskar paletterna, det handlar i slutänden bara om färgpreferenser. Samtliga skuggor fungerar KLOCKREN på locket och trots att de ger ganska mycket kick up i paletten (dock ingenting i jämförelse med Anastasias senaste palett hahaha) så är det INGET som fäller när du sätter dem på locket. Mitt tips är att doppa penseln i färgen, skaka av en gång och du är good to go. OBS! Det kommer komma upp en First impression på dessa paletter inom en snar framtid, den är under redigering, så håll utkik. När jag spelade in den så hade jag redan basen klar och använde i princip bara mörka färger och hade INGENTING som ramlade under ögonen. Det ger jag verkligen tummen upp!

Vad tror ni, är detta några ögonskuggspaletter ni kommer att investera i?

Pris:  645kr/styck, paletterna säljs på Kicks.

 

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 × två =