Okej, BareMinerals har lanserat en ny foundation med världens längsta namn! haha Denna pärla heter BarePro Perfromance Wear Foundation SPF20. Jag har gjort en first impression som ni kan se nedan och eftersom jag i den videon lovade en uppdatering så kommer den alltså här. BareMinerals är ju otroligt kända som ett sjukt högkvalitativt märke när det kommer till mineralprodukter. Deras främsta produkt, om jag inte minns fel, är deras pudermineral foundation. Jag har skrivit ett inlägg om den som du hittar här. Som resterande av deras produkter så är denna också en mineralfoundation. Och ja, i videon kan jag låta gnällig och som att det är en dålig foundation, vilket det verkligen inte är, men det är en First Impression och då kan ju verkligen allt hända (som ni sett i tidigare videor). Men nej, jag tycker inte att denna är dålig och jag kommer att förklara både för- och nackdelar här nedan.

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

skonhetsblogg-sminkblogg-bareminerals

Vi börjar med grundstommen, och det är såklart förpackningen. Det är en riktigt clean och snygg flaska med pump, vilket är ett plus, i glas. Den känns lyxig och för 465kr så bör den inte vara något annat än vad den är. Där har de verkligen lyckats! Den är stilren och känns hållbar ändå fastän att den är i glas. Det är inga problem med pumpen heller, den ger ut en bra mängd foundation, inte för mycket men inte för lite per pump. Tummen upp!

När vi sedan kommer till vad denna foundation säger sig göra, så har den en ganska lång checklista och låter overkligt bra! Den har för det första en beräknad hållbarhet på 24 timmar (say what?!) och även om jag inte vill testa teorin genom att sova i den så kan jag säga att den lätt sitter en hel arbetsdag utan att röra sig ur fläcken. Detta är även en foundation som ’suger’ sig fast på huden och det gör ju då att den får lång hållbarhet. Det är även en hudvårdande produkt som hjälper till att bygga upp strukturen i huden och den är även oljefri. Så denna lämpar sig sjukt bra för dig med oljig hud. De säger att denna passar till alla hudtyper men jag kan ändå känna att jag som är kombinerad och lite torr har svårt att ha den ibland.

skonhetsblogg-bareminerals-barepro-performance-wear-foundation

Appliceringen är lätt, då den är lätt att få jämn MEN var försiktig med mängden produkt du lägger på. Jag tror att det var det som jag gjorde fel i videon, jag hade för mycket. Jag brukar ändå vilja ha ganska mycket foundation för att få ett hållbart resultat men också täckande, men denna är så täckande i sig själv att det är lätt att det blir för mycket. Det som händer är då att den krackelerar och det är inget jag gillar överhuvudtaget. Jag använde en krämcontour över denna och det fungerade, jag skulle rekommendera typ Smasbox Contouring Sticks till den då de är sjukt mjuka och krämiga vilket resulterar i att utblandningen går lättare. Urban Decay och Anastasia är torrare i formulan och fungerar, men det tar längre tid att tona ut dessa på huden.

Något jag VERKLIGEN GILLAR är däremot formulan ingrediensmässigt. Jag vet inte vad det är, men mina ögon reagerade inte det minsta lilla på denna foundation! Det är inte ofta det händer faktiskt och det är jag sjukt nöjd över. Jag älskar också att den verkligen blurrar ut linjer och porer också, verkligen sjukt effektiv på den fronten. För dig som är kombinerad mot det oljiga så kommer du att älska denna foundation! Den kommer inte röra sig eller spricka under dagen pga olja och har som sagt en gudomlig täckning. Något annat jag verkligen älskar är att jag inte behövde pudra överhuvudtaget, vilket betyder att den är effektiv i användning och effektiva produkter är ett plus i min bok.

Så, mina tips när du använder Barepro Performance Wear Foundation

  • Ta inte för mycket produkt
  • Använd en fuktig svamp eller deras egen foundationpensel för bästa resultat
  • Har du fina linjer kring ögonen, var försiktig med att inte applicera för mycket produkt där heller då den lätt bygger upp kring ögonen desto mer produkt du applicerar
  • Använd en återfuktande primer för att minimera att foundationen bygger upp om du är torrare i huden.

 

Produkter använda i videon:
Ansikte:
BareMinerals BarePro Performance Foundation – 01 Fair och 18 Pecan
Urban Decay Shapeshifter – Light/Medium
Elizabeth Arden Blush – 02 Sweet Peach
Urban Decay De-Slick Settingspray

Ögon:
Buxom Eyeshadow Palette – Suede Seduction
Buxom Singel Eyeshadow –Satin Seduction, Room Service,It Crowd & Filthy Rich
Loréal Infallible Gel Crayon – Browny Crush
MAC Extended Play Gigablack Lash Mascara – Svart
Ardell Wispies

Ögonbryn:

Anastasia Dipbrow Pomade – Soft Brown
Anastasia BH Browpen – Universal Deep

Läppar:
Buxom Big & Sexy Bold Gel Lipstick – Rebel Rose
Buxom Full on Lip Polish – Kimberly

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

ett + 2 =