Jag har nu testat något jag aldrig trodde jag skulle testa igen, ett mineralpuder/foundation: Bareminerals Get Started Complexion Kit. Sist hade jag en otäck upplevelse som inkluderade en allergisk reaktion och en kliande näsa men denna gång har det gått bra. Jag började lite lätt att testa rakt på näsan och lät det sitta en hel dag utan några konstiga reaktioner. Just Bareminerals är ett väldigt bra märke och det är många som köper just detta mineralpuder så jag ville helt enkelt se what the fuss is all about. Man arbetar i steg helt enkelt och med i startkitet jag köpte finns en primer, 2 olika puder foundations med olika finish:ar, en bronzer och ett finish-puder för hållbarhet. Jag har färgen Fair/Light (vilken chock…).

Jag använde detta häromdagen på jobbet och pudrade på allt kl 05,15 och kom hem vid 22 på kvällen, hade en lika perfekt bas då som när jag la på den på morgonen. Jag tycker verkligen om denna. Den ger även en väldigt naturlig finish trots hög täckningsförmåga och rör sig inte ens en tiondel så mycket som en flytande foundation gör under dagen. Perfekt om du har problem med fet hy eller har problem med acne. Är du känslig mot bismoth så ska du hålla dig borta från dessa då du kan få utslag i ansiktet.

Användning:

Steg 1: Applicera Primern, låt torka ca 30 sek.

Steg 2: Häll ut foundationen (pudret) i locket, svep runt borsten och skaka sedan av det överflödiga pudret ner i locket igen. Applicera sedan på huden. Jag använder båda typerna; Orginal ger mer lyster medan Matte är en nedmattande foundation. Den senare brukar jag ha i T-zonen och Orginal i resten av ansiktet.

Steg 3: Applicera bronzern genom de ovanstående stegen men enbart där du annars brukar applicera brozer, alltså där solen skulle träffat ansiktet om du blivit brun naturlig väg.

Steg 4: Avsluta med Mineral Veil, alltså finishing pudret, i hela ansiktet. Det är lystergivande och ger ett härligt slutresultat och är även till för att få allt att sitta längre.

Pris: 495kr, men passa på, jag såg att de större paketen av detta startkit finns för 50% rabatt på Kicks mellandagsrea.

bareminerals-mineralpuder-foundation

skonhetsblogg-bareminerals-foundation

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

1 × 2 =