Bareminerals Powder Duo köpte jag för ganska länge sedan, tror det var december, men den hade jag lagt i en låda och sedan glömt bort! Hittade den nu när jag började gräva efter helt andra saker. Paletten består av två puder, på ena sidan ett matt transparent och på andra en vackert skimrande highlighter i ljust roséguld och pärlemo.

skonhetstips-sminkblogg-bareminerals-highlighter-duo

Gällande förpackningen så är den nog allt man kan önska sig; stabil, bra storlek på spegeln men ändå så pass nätt att den lätt går att ha med i handväskan för eventuella touch-up:er under dagen. Konsistensen på pudrena är silkeslena, de går inte åt det krämiga hållet fast heller inte åt det torra, de håller ett jättebra mittemellan läge, vilket jag gillar. Jag tycker om båda sidor väldigt mycket! De är otroligt lätta på huden, vilket jag uppskattar för att slippa den här ‘torra fnöske’ känslan.

Jag får inte känslan av att det transparenta pudret gör mig grå när jag är brun-utan-solad, vilket kan vara ett problem som jag märkt att transparenta puder kan göra när de saknar underton. Just den matta sidan är ett fixerande puder och det utger sig för att vara ett absorberande puder som tar upp överflödigt talg samtidigt som det fixerar eventuella krämprodukter. Jag håller absolut med om det och jag upplever mig inte oljig när jag använder det för att sätta foundationen. Brukar även borsta på det precis efter concealer under ögonen.  Det enda jag inte kan svara på är om det matta pudret ger någon flashback i blixtfotografier, har inte hunnit testa det än.

Highlightersidan är ultimat för dig med ljusar till medium hudton. Det kan ge liiiite av en grå rand om du är djupar i tonen. Är du osäker på färgen, testa först! Det blir inget glitter utan mer som ett mjukt skimmer på kinderna och den går även att packa på för en mer intensivt highlightad effekt. Sitter riktigt bra under dagen.

Detta var sjukt svårt att faktiskt visa på bild, det blev liksom ingenting så ni får gå in i butik och klämma på dem sjäva 🙂 Bareminerals Powder Duo finns bla på Kicks och har nyligen kommit upp i butik. Jag beställde den från hemsidan. Pris: 475kr

skonhetsblogg-sminktips-bareminerals-highlighter

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-bareminerals

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

tre × fyra =