Alltså hallå, WOW för min hy nu!!! Vem strävar inte efter strålande, rengjord och slät hy? Hittar jag en enda människa som säger något annat (även om det enbart är i smyg man vill se snygg ut) så blir jag förvånad! Jag har tidigare testat Foreo, så jag är bekant med konceptet av en rengöringsborste. Nu skulle jag vilja påstå att de fått en farlig konkurrent på marknaden; BEOS Beauty (du hittar deras hemsida här). BEOS är ett svenskt hudvårdsföretag som faktiskt har sitt kontor 20 minuter ifrån mig. Jag är all about att stödja svenska lokala företag så jag var RIKTIGT taggad på att testa BEOS. Ni vet sådär lite löjligt taggad till och med. Plus att det visade sig att grundaren är sjukt trevlig, vilket inte sänker ett företag direkt!  Efter att ha testat BEOS i drygt 2 månader så vill jag ge en liten slow-clap till dem, det här gjorde de bra!

En stora skillnaden mellan BEOS och Foreo är att BEOS för det första är billigare men också använder sig utav ljusterapi i samtliga produkter. Tänkte gå igenom produkterna som ni ser i bild nedan och ge er en liten inblick i det utbudet de har, så att ni kan avgöra om det är något ni vill testa själva!

beosbeauty skonhetsblogg sminkblogg

Vad gör en rengöringsborste?

First things first, varför ska du ha en rengöringsborste? Jo, en borste (som den blå ni ser ovan och den rosa ni ser nedan) är tillverkad i antibakteriellt silikon. Fördelen med det är ju självklart att du inte tillför några bakterier till eller från din hy när du tvättar dig. Man har ju även bakterier på händerna som inte ska in i huden, du slipper ju då även dem. Det här är sjuuukt bra för en aknebenägen hy som är väldigt reaktiv men även för en känslig hy. Borsten i sig jobbar ju med vibrationer, vilket avlägsnar smuts och smink och annat äckligt som huden samlat på sig under dagen på ett extremt effektivt sätt.

Jämför du med att tvätta ansiktet med händerna så är det nästan ett skämt om du kikar hur rent en sådanhär apparat gör! Den tar bort 99,5% av allt smuts och jag hörde någonstans att händerna enbart rengör upp till max 60% (jag kan vara helt ute och cyklar då jag inte kommer ihåg vart jag hörde det hahah).

Den gör ju inte bara rent utan den ökar ju även blodcirkulationen i huden på grund av just vibrationerna. Se det som en gratis morgon– och kvällsmassage som inte bara är najs utan tight;ar upp huden också! Jobbar du med den på rätt sätt så ökar syretillförseln i huden vilket alltså gör att du lär se mindre fina linjer i din hy. Denna typ av produkt exfolierar ju även huden och tar bort döda hudceller.

beosbeauty idun glow

Ljusterapi

BEOS har 2 olika ansiktsborstar; GLOW (den stora rosa) och GLOW X (den lite mindre blå). Dessa båda gör i princip samma saker men är utformade på olika sätt. Men okej, det här med ljusterapi. Nu ser inte ni hur de ser ut eftersom det var assvårt att fota när de var igång. Ljusterapilamporna sitter på baksidan av produkterna! Har länkar dem nedan och på hemsidan kan ni se vad jag menar haha. Och vad menas med ljusterapi då, jo; produkterna har ett blått ljus och ett rött ljus som behandlar olika hudtillstånd. Det blåa led-ljuset jobbar antibakteriellt och då mot akne, finnar och oren hy. Det röda ljuset jobbar bla. utslätande, lugnande och motverkar irriterad hy.

Har du problem med akne eller tenderar att lätt få finnar på större områden så är GLOW bättre och mer effektiv eftersom den har en större behandlingsyta. GLOW X är suuuuper för punktbehandling eller att köra med på mindre områden.

Något som kan vara värt att veta är att det blåa ljuset ska användas utan serum eller liknande produkter och gör sig bäst på nyligt rengjord hy. Det röda ljuset är dock perfekt att köra med ditt serum eller dag/nattkräm!

Pris: GLOW999kr
Pris: GLOW X699kr

GLOW & GLOW X

Jag använder som sagt själv dessa och jag är lite smått lat så jag har den stora GLOW i duschen så att jag lätt kan tvätta av mig sminket där. Jag vet hur jag är, har jag den inte där så blir jag lat och orkar inte flytta den mellan badrummen! hahaha Jag använder då en rengöringsolja för att avlägsna makeup:en, vilket den fungerar fantastiskt med! Ibland kör jag ljusterapin direkt efter utan något serum och ibland väntar jag tills jag duschat klart. När jag inte duschar så använder jag mig utav GLOW X som är mindre och jäkligt smidig! GLOX X kommer verkligen åt kring näsvingarna ordentligt. Den använder jag tillsammans med deras 24k rengöring, som faktiskt har rent guld i sig!

För dig som inte följer mig på Youtube och kanske har spanat in mina hudvårdsvideor så har jag normal/kombo hy med oljig Tzon och torrare kinder. Stora porer på kinder, näsa och haka. Jag vet inte om det sitter mentalt men jag tycker att mina porer ser mindre ut!? Kan vara för att de är renare och inte syns lika mycket? Jag vet inte, men jag upplever att jag inte har lika mycket porer i alla fall haha! Använder ju väldigt mycket smink dagligen så det här är verkligen ett stort plus!

Rengöringar man kan ha till

Till de här magiska rengöringsborstarna så har de en 24k rengöring samt 2 serum. Jag tänker inte gå in suuuperingående på serumen då jag inte hunnit testa dem än, men rengöring alltså; WOW! Den är guldfärgad och glittrig hörrni, hur amazing är inte det?! Det är mer åt det krämiga ‘tvål’-hållet och löddrar väldigt härligt när man tillsätter vatten. Som jag skrev tidigare så innehåller den rent guld, vilket man faktiskt haft inom hudvård länge. Riktigt bra för att binda fukt, ge lyster och verkar antiinflammatoriskt. De har också lagt i gottigheter som hyaluronsyra och kollagen för att boosta huden ännu mer. Rengöringen är super för alla hudtyper och fungerar verkligen amazing på känslig hy.

Något du ska tänka på är att inte använda en rengöring som exfolierar huden eftersom det kan bli lite för mycket med både en exfolierande borste tillsammans med en syra etc. Det är inte supermånga rengöringar som innehåller det men det kan vara bra att dubbelkolla 🙂

Själv kör jag den här 1 gång om dagen då jag använder ett miscellair vatten på morgonen. Tycker att den lugnar mina känsliga kinder samtidigt som den djuprengör efter allt smink man haft under dagen. Använder den för det mesta tillsammans med min rengöringsborste och ibland utan.

Pris: 24k Rengöring329kr/100ml
Pris: Collagen Serum399kr/30 ml
Pris: Hyaluronic Acid Serum359kr/30 ml

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

ett × tre =