I adventskalendern den 3/12 fann jag E.L.F Studio Stipple Brush vilket är en rykande färsk pensel från deras Studio brush kollektion. Detta är en syntet pensel och används med en teknik som kallas för stippling och är till för att få ett ‘airbrushed’ resultat. Den är uppbyggd av två lager och har ett lager korta och ett lager långa strån.

Vad är då Stippling?

Jo, det är en relativt enkel metod för att få det här airbrush:ade resultatet som täcker både finnar och acneärr, och det du behöver är din vanliga foundation och en stippling pensel. Tryck ut foundationen på exempelvis baksidan av handen och doppa pensel så att du får ett jämt foundationtäcke på den. Sedan duttar du helt enkelt foundationen i ansiktet, eller om du bara vill täcka ett visst område. Vill du ha ett mer täckande resultat går du in igen. Stippling inom makeup har samma princip som inom konstens värld, man täcker fel med små små droppar av färg och det är precis vad det gör i det här fallet också.

Det du vill undvika är att använda svepande rörelser vilket tar bort stippling-effekten då du rör runt dessa små täckande droppar. Du kan använda den med både flytande och puderprodukter.

Pris: 58kr

skonhetsblogg-elf-stipple-brush

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

10 − sju =