Heeej!
Något som jag alltid har problem med när det kommer till min vardagssminkning är eyelinern, det spelar ingen roll hur många gånger jag gjort det, det känns alltid som en chansning när jag gör den; det kan bli magiskt men det kan också bli förjäkligt. De dagar det verkligen blir fult, svart och kladdigt runt hela ögat är dagar jag blir frustrerad och går med osminkade ögon. Som tur är, är det inte allt för många^^ Nu har jag iaf kommit på ett bra sätt att lägga eyeliner som nästan är 100% fritt från kladd, och skulle det nu va så att det smetar lite utanför så är det simpelt att ta bort det överflödiga med en tops.
Det finns 2 tekniker och då är det även med 2 skilda eyeliners. Den smidigaste, men som också behöver lite mer träning, är gelliner. Själva produkten, tycker jag, är lite mer lättarbetad, den håller längre och ger en intensivare färg. Den räcker även mycket mycket längre än en vanlig eyelinerpenna (som då är alternativ 2). Det bästa när du gör denna liner är att ha en snedställd pensel. Pennan är lätt på det sättet att man inte behöver vara så stadig på handen. Man får även till en bra vinge med bara ett ‘penndrag’. Däremot tar de slut väldigt snabbt och är inte lika täckande om du har ögonskugga under.
Nedan ser ni det smidigaste sättet att lägga på en gelliner. Eyeliner med penna lägger jag upp på ett tag 🙂
1. Börja med att måla en kant upp mot ditt ögonbryn (blir en mer naturlig vinkel om du lägger den upp mot ögonbrynetsslut) så långt du vill att din vinge ska gå.
2. Dra sedan en linje till ögonvrån, dit du vill att eyelinern ska sluta. Tänk på att göra den lite smalare i inre vrån. Det finns massor av olika former som förstärker ditt ögas naturliga form när det kommer till eyeliner, så prova dig fram tills du hittar det bästa för dig. Något som kan vara bra att börja med är att inte göra den för tjock, men det är upp till var och en.
3. Fyll nu i det tomma området från linjen ner till fransarna. Har du gelliner så kan det även vara bra att försöka fylla i mellan fransraden för att slippa få glipor etc.
4. Låt linern torka litegrann, böj fransarna och på med maskara. Done and done!
Produkter:
Maybelline – Eyestudio lasting drama gel eyeliner 24h, 01 black (använder medföljande pensel)
Fiberwig Volume Lash
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

15 − 6 =