Idun Minerals är för mig ett nytt märke i den benämningen att jag inte använt några av deras produkter tidigare. Min yngsta syster  jobbar på Apotek Hjärtat och rekommenderade mig att testa deras foundation då jag haft problem med dålig hy på senaste tiden. Jag passade på när de hade 3 för 2 och fick med mig en foundation, en concealer och ett läppstift. Jag har testkört foundationen, som heter Pure Mineral Illuminating foundation, nu i lite över en vecka med olika primers för att se vad som fungerar bäst och jag kan rapportera att den verkligen håller måttet. Det viktigaste för mig är att den håller i T-zonen och framförallt på nästippen där foundationen alltid försvinner för mig. Självklart är ju ingredienserna en viktig del.

Det första jag måste säga om deras foundation är att den verkligen passar bra för ljus hy! Jag är fruktansvärt blek men behövde ändå inte ha den ljusaste (första gången ever som det händer!). Jag använder färgen Saga som har en ganska neutral beige underton, lite åt det gulare hållet. Däremot så var det dåligt med mörkare färger, har du en mörkare hudton så är färgerna fruktansvärt begränsade till en enda halvmörk variant, inte bra!

‘Norrsken består av högrenade mineralpigment och noga utvalda ingredienser som vårdar och stärker huden. Den är berikad med antioxidanten vitamin E samt nordisk lingonfröolja som återfuktar, skyddar och ger naturlig lyster. Norrsken är helt fri från konserveringsmedel, silikoner, talk och parfym, nanopartiklar och bismuth

Till denna foundation använde jag Real Techniques beauty blender men Idun Minerlas säljer en foundation pensel. Det är en snedställd syntet pensel med mjuka och täta strån som är gjord för att lätt komma åt runt om i ansiktet.

Du hittar Idun Minerals hemsida här.

 

skonhetsblogg-idun-minerals-norrksken-saga

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] lite IDUN Minerals produkter och har helt glömt att lägga upp dem! Det jag köpte (förutom deras grymma foundation) var även ett läppstift och en concealer. Läppstiftet var väldigt bra, välpigmenterat, lagom […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

fem + sju =