Men alltså, hallå Kicks julkollektion 2017! Vilken jäkla brak-palett! Lets face it, det är ju min stora svaghet, paletter. Förra året så lanserade Kicks deras Book of Colors (som jag använde i en Halloween tutorial, ni hittar den här) och i år har de inte bara omlanserat den med finare förpackning, de har också kommit med sin egen julkollektion! Woho! Jag är så exalterad så att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag köpte dessa samma dag som de kom och jag har väntat på att få använda dem (har inte kunnat förrän jag spelade in min Haul-video som kommer under nästa vecka). Ni vet the struggel of a beautybloger, när man inte får testa förrän man tagit bilder och filmat hahaha

Okej, vart ska vi börja. Kicks julkollektion består av 1 palett, 3 liquid lipsticks, 3 nagellack och 3 borstar. Alla med samma genomgående snygga roséförpackning. Priset är extremt bra, som de majoriteten av Kicks produkter. Som om inte det vore nog så har de också 25% rabatt på allt deras eget smink vilket inkluderar alla dessa produkter! Eftersom detta är en julkollektion så är samtliga produkter Limited Edition, så vänta inte för länge då de inte kommer tillbaka.

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

skonhetsblogg-Kicks-confidence-palett

Paletten är iallafall mer än vad jag kunde drömma om, det är så himla kul när man blir positivt överraskad. Den innehåller 10 grymma färger som verkligen är helt rätt nu till hösten och vintern, men även kommer att vara lika fina till våren och sommaren. De har verkligen tänkt strategiskt när de valt färgerna till paletten och det gillar jag när företag gör. Hur amazing hade det inte varit att jobba med att designa såna här produkter? Undrar vad man behöver för utbildning? Okej, nu spårar det, åter till paletten. De har en riktigt bra basic globlinjefärg med kallare underton, det är färgen som heter Doer. Explorer är en härligt varm brun och Seeker är åt det mer neutrala hållet och är även de ultimata att ha i globlinjen för en transitionshade. De går också utmärkt att bygga upp för dig som vill ha en lite djupare brun färg i yttre ögonvrån. Där har vi även en bra uppbyggnad, en blandning mellan det kalla, varma och neutrala. Lover är en av mina favoriter och är en härligt rostigt röd som gör sig lika bra att svepa lätt i globlinjen för att värma upp en sminkning men kan också bli förbaskat snygg och mörk om du bygger upp den i yttre ögonvrån. Samtliga 4 matta är krämiga som smör och känns verkligen högkvalitativa. Undrar om det är samma formula som deras övriga skuggor? Om inte så har de hittat ett vinnande koncept som de bör hålla hårt i.

skonhetsblogg-sminkblogg-kicks-beauty-confidence-christmas-2017

Och nu till de roligaste färgerna, de metalliska! Det finns 2 metalliska skuggor i paletten som får den här ’blöta’ finishen och det är färgerna Believer och Dreamer. Dreamer är min solklara favorit då den har en lite mer kall taupe-rosa underton, vilket jag är all about  för tillfället. Belivever är också riktigt riktigt fin, mer åt det djupa koppriga hållet. Däremot så är det den skuggan som är liiite ojämn i konsistensen i jämförelse med de andra. Den behöver en kick med exempelvis MAC Fix+ för att bli jämnare, det är inget som stör mig, men det kan vara värt att veta. En liten mängd räcker låååång väg med dessa och det är SÅ krämiga, ännu krämigare än de matta om det nu är möjligt!  De resterande 4 färgerna skulle jag även kalla metalliska, de är inte skimmriga utan som en mer subtil metallisk skugga. De blir också sådär metalliskt blöta men det är en annan formula än de två tidigare nämnda. Älskar att ha Thinker som en highlighter både på kindbenen och under brynbenet. Fighter är en varm ljus vitguldig skugga och Achiver är en mörkare mer gul-kopprig-guldig färg. Leader är också en av mina favoriter och jag tänker på tranbär när jag ser den, så det är väl den bästa beskrivningen också.

skonhetsblogg-swatches-confidence-palette-kicks

Pris: Kicks Beauty Confidence Eyeshadow Palette, Limited Edition199kr (!) men tom. 14/11 så kostar den 149,25kr.

I kollektionen kommer som sagt även 3 stycken liquid lipsticks i helt nya färger. Jag köpte på mig 2 av dem då det är dessa färger jag använder mest. Förpackningsmässigt så önskar jag att hela deras kollektion såg ut som denna gör, så himla fina lock! De känns så lyxiga när det inte är plastlock. Applikatorn är en standard snedställd borste som är lätt att måla med.

skonhetsblogg-kicks-liquid-lipstick-christmas

Tycker verkligen om de båda färgerna då de är helt olika. Den ljusaste färgen heter 01 Lady Like och är den här klassiska ljusa mer mauverosa när  den torkar. Det är den ultimata vardagsfärgen och funkar asbra till en ögonsminkning med paletten ovan. Som jag sagt om Kicks liquid lipsticks så är det den typen som torkar matt och när de går bort, så går de bort på ett snygg faid:at sätt, vilket jag gillar. Vill du läsa en mer utförlig recension om deras liquid lipsticks så hittar ni den här. Den andra färgen som jag fastnade för heter Perfect Kiss och på hemsidan så ser det ut som en klar stark lila, vilket jag tycker är lite missvisande faktiskt. När den kommer på läppen så är den mer brun-lila, ni ser ju min swatch nedan. Jag är ju dock glad för att den inte är en klar lila, för det har jag svårt med. Älskar dock den här färgen, alltså ÄLSKAR! Samma som de andra två så är denna amazing ihop med en ögonsminkning av paletten och jag skulle köra det guldiga nagellacket med detta, hur fint som helst. Den färgen jag inte köpte är en mörkare röd och den heter 02 Party Spirit. Jättefin röd färg som även den passar sjukt bra till paletten och nagellacken.

Pris: Kicks Beauty Liquid Lipstick Limited Edition01 Lady Like
Pris: Kicks Beauty Liquid Lipstick Limited Edition03 Perfect Kiss

Det sista jag vill visa er är de 3 ögonskuggspenslarna som kommer med kollektionen. Det finns även 3 jättefina nagellack, men eftersom jag har så mycket nagellack så köpte jag inte på mig dem. Hur som helst, borstarna finns redan i deras baskollektion, de är bara omdesignade för denna kollektion. De är SÅ fina! Handtag i rosé gjorda i någon slags metall, som ger lite tyngd i borsten. De känns aslyxiga och är superfina! De 3 penslarna är Large Blending Brush, vilket är den nya designen som lanserades tidigare i år. Det är även en Smokey Brush och jag skojjar inte, jag har typ 6 av dessa, de är mina favoriter! De fungerar så bra att tona ut nedre fransraden med, få upp färgen i yttre ögonvrån och tona färger i globlinjen. Den sista borsten är en vanlig fluffigare Eye Shadow Brush, den är mer precis än en blending brush och funkar sjukt bra att få skugga i globlinjen, precis där man vill ha den liksom. Det är sällan jag använder dessa för att lägga skugga med på locket då de är fluffigare och i min mening lämpar sig bättre som blending brush. Har även flertalet av dessa också då de är så bra!

skonhetsblogg-billiga-sminkpenslar-kicks

Pris: Kicks Beauty Eye Shadow Brush99kr men tom. 14/11 så kostar den 74,25kr
Pris: Kicks Beauty Large Eyeshadow Blending Brush119kr men tom. 14/11 så kostar den 89,25kr
Pris: Kicks Beauty Smokey Eyeshadow Brush 99kr men tom. 14/11 så kostar den 74,25kr

Okej, bara för att inte göra er förvirrade så är alltså dessa nyheter INTE med i julkollektionen. Det är som sagt nyheter så jag tänkte att jag slänger in dem ändå 🙂 Kicks har lanserat 3 nya Contoursticks och efter att jag hade min katastrof med Wet N Wilds sticks så var jag sugen på att testa några andra. Problemet med Wet N Wild är att den är SÅ torr. Här hörrni, har ni svaret kan jag säga, dessa är så otroligt krämiga! Det finns 3 färger och jag köpte de två ljusaste för att jag helt enkelt gillar dem båda och inte kunde välja. Den till vänster heter Light och är som ni ser riktigt jäkla ljus och kommer passa hur bra som helst till alla blekfisar (inklusive mig) nu i vinter. Highlighterfärgen är en neutralfärg men lutar liiiite mer åt det rosa, men det är inget som faktiskt märks utan jag skulle helt klart säga rätt och slätt en neutral färg. Contourfärgen till denna är inte utav denna värld, den kommer bli som en lätt kall skugga som passar perfekt till ljus hud.

sminktips-skonhetsblogg-kicks-contour

Den andra färgen jag har är Medium och jag älskar highlightfärgen på denna då den är lite gulare vilket komplimenterar en mediumhy på ett tokbra sätt. Det jag gillar är att contourfärgen är lite varmare (dock inte lika varm som bilden får den att framstå). Det problemet jag har när jag är till exempel brun-utan-solad är att min contour blir FÖR kall, men detta löser mitt problem galant. Produkten är som sagt riktigt krämig och är lätt att blanda ut och jag föredrar att blanda ut den med en svamp eller med en syntet pensel.

skonhetsblogg-kicks-contourstick

Pris: Kicks Beauty Contour – Stick 01 Light & 02 Medium – 179kr/st.

Jag ska spela in en tutorial med dessa, don’t you worry! Har ni hunnit köpa något i från Kicks Julkollektion? Vad tycker ni?

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 × 1 =