skonhetsblogg-sminkblogg-annonslankar-kicks

Det där med kräm highlighter var i början en plåga kan jag känna. Vissa är så krämiga så att man de aldrig torkar ner, andra är så torra så att de rubbar foundationen med en enda minimal rörelse. Jag har aldrig gillat den här typen av produkter, förrän nu. Nu har jag äntligen bemästrat the art of the cream highlighter! Därför, mina vänner, tänkte jag dela med mig av mina 5 favoriter. Det här är en salig blandning mellan billigt och dyrt, rosa, guld och pärlemo och allt från det naturligt naturliga till den där magiska statement-highlightern. Är du sugen på att också, en gång för alla, bli totalt jäkla kung på kräm higlighters så är det bara att ta dig en titt och fortsätta läsa. Jag spelade in in ett Haul under helgen (där en av dessa produkter är med, nej jag kunde inte hålla mig haha) var beredda på att ramla av stolen av fina produkter! Jag har sparat och sparat för att få ihop till ett Haul och nu alltså, jag har så mycket produkter så att hela mitt liv håller på att svämma över! hahah Vill du se det så är det bara att scrolla ner till inlägget under detta eller klicka här. Det inlägget innehåller också en TÄVLING för dig som är intresserad:)

Inlägget innehåller affiliatelänkar, läs mer under min PR-policy

skonhetsblogg-sminktips-sminkblogg-kramhighlighter

Jag tänker att den logiska ordningen är att ta det från vänster till höger. Den första produkten kommer ifrån Lumene. Jag har haft denna pärla sedan dagen den lanserades i butik, vilket kan ha varit 1 år sedan (?). Jag var så exalterad att får göra en First Impression på hela serien, vilket jag också gjorde, men dessvärre så bröt jag av minneskortet och ja, det blev liksom ingenting. Jag ÄLSKAR hela denna serien som består av foundation, bronzer, rouge och 2 higlighters. Samtliga produkter är fina på huden och man får en sån naturlig fräsch lyster av dem. Jag gillar den här higlightern mer än den andra då den där så ljus.

skonhetsblogg-sminkblogg-swatches-lumene-highlighter

Färg: Den blir inte helt vit, som det ser ut i flaskan, utan mer krämvit med pärlemo. Just den här färgen är sjukt fin både på en ljus hy men även på en mörkare hy då den verkligen smälter in i huden.
Applicering: Denna applicerar jag med fingrarna för ett intensivare resultat men annars med en fuktig svamp, vilket också fungerar amazing. Jag älskar att droppa i ett par droppar av denna i foundationen då den inte innehåller rena glitterkorn eller blir föööör metallisk. Ibland har jag använt den för att ljusa upp en foundation, och då tar jag ett par droppar extra.
Finish: Jag skulle beskriva den här finishen som en ’glow from within’ higlighter. Perfekt för en No-makeup-makeup look men också sjukt fin till en brudsminkning då den inte blir för mycket utan hälsosamt fräsch.
Pris: Lumene Instant Illuminizer Shimmering Dusk299kr

skonhetsblogg-cover-fx-moonlight

Näst på tur så har vi en riktig jäkla pang-in-your-face-highlighter ifrån Cover FX. Det här är verkligen highlightern för dig som vill att den ska synas och vara sådär härligt metallisk. I den här serien finns 7 olika nyanser, från en riktigt ljus nästan vit, till en varm mörk bronzig färg och även deras lite mer wild and crazy färg som skiftar i flera olika nyanser. Jag har märkt att den här kan användas till många saker. Det jag gillar att göra är bland annat att droppa några droppar i min body lotion för att få upp glow:et på kroppen. Den går också att använda på bar hud men också på annan makeup, till och med på puder! Den är också riktigt riktigt fin att blanda in i din dagkräm eller i din primer.

cover-FFX-moonlight-skonhetsblogg

Färg: Moonlight är gyllene kopparfärg med multiskimmer, men främst ljusa reflexer av vitt guld och pärlemo. Jag skulle säga att den fungerar på en ljus till medium hudton.
Applicering: Dessa droppar tyckte jag var riktigt jobbiga att jobba med första gången. Jag har testat olika tekniker men den som nailade det var faktiskt fingrarna då det värmer upp produkten lite grann. Så fingrar först och sedan tona ut den med en svamp är mitt vinnande koncept. Har du en väldigt matt foundation kan det vara bra att blanda denna med en mer krämliknande produkt såsom Anastasias Liquid Glow. Alternativ nummer 2, om du inte vill blanda, är att applicera den innan din foundation har hunnit att torka helt. Cover FX droppar torka SNABBT, så se till att inte vänta med att blanda in den i huden.
Finish: Detta är, i mina ögon, en rätt och slätt metallisk highlighter som går att blanda ut till ett lätta skimmer. Koncentrerar du dropparna på ett ställe eller bygger upp den på ett större område så får du verkligen en stark och i ögonfallande metallisk finish.
Pris: Cover FX Custom Enhancer Drops – Moonlight445kr

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-anastasia-liquid-glow-perla

Highlighter nummer 3 kommer från Anastasia och har ganska nyligt kommit i butik i Sverige. Det är deras Liquid Glow och den ser verkligen ut som flytande guld! Konsistensen på denna utmärker sig ifrån de 2 tidigare, de var mer som ett serum, denna känns mer som en gelékräm. Och med det menar jag att den känns väldigt återfuktande och den lägger sig inte som ett lager på huden utan smälter samman med den.

Färg: Perla är en riktigt härlig ljus guldnyans med en hint av vitt guld, som funkar bra på ljus, medium och mörkare hudtoner. Det är inget glitter i denna utan enbart ett finmalt skimmer.
Applicering: Jag gillar att applicera denna med en svamp mest faktiskt. Den går att bygga upp för intensivare effekt men också att tonas ner för en mer naturlig finish. Det går även att applicera med fingrarna om man föredrar det.
Finish: Finishen är metallisk, men utblandad så blir det en mer naturlig skimmereffekt.
Pris: Anastasia BH Liquid Glow Highlight Perla295kr

skonhetsblogg-kicks-highlighter

Kicks har 3 olika nyanser på sina krämhiglighters och det här är den som jag gillar bäst på ljus hy, man kommer även undan med färgen —- då den är mer åt samma håll som Anastasias Perla.Det jag gillar med dessa, förutom priset, är att de är jäkligt pigmenterade! De har en mer krämig konsistens än Anastasias vilket gör att pigmenten framhävs mer. Jag gillar att använda denna som primer, men även att blanda i min dagkräm för de dagar när jag inte orkar sminka mig.

Färg: Ljust vit och rosa med massvis av små rosa skimmerkorn.
Applicering: För bästa resultat så tycker jag att denna blandas ut bäst med en fuktig svamp, om du vill gå in med denna som en highlighter vill säga. Som primer fungerar både pensel och fingrar, men eftersom fingrarna värmer upp produkten något så smälter den lättare in i huden på så vis. Den smälter in i huden på ett superfint sätt och rubbar inte foundationen det minsta.
Finish: Denna liknar Anastasias nästan på pricken i finishen, metallisk vid uppbyggnad men skimrande naturlig och fräsch när man applicerar den med en svamp.
Pris: Kicks Illuminatior – Oyster Shell149kr

skonhetsblogg-sminkblogg-colourpop'

Sist men inte minst så har vi budgetfavoriten Steal The Show från Colourpop! Denna måste beställas från deras hemsida för tillfället då den inte finns i butik i Sverige. Jag gillar verkligen färgutbudet och att den har en sådan udda konsistens, den är blöt fast krämig fast pudrig. Makes no sense, men den är awesome!

Färg: Vit med ljusa skiftningar av guld. Fungerar lika bra på ljus hy som på mörk men kan upplevas som lite grå på dig med starka rosa undertoner.
Applicering: Jag hade åtskilliga problem med denna när det kom till appliceringen i början, men nu har jag lyckats att knäcka koden för att den ska lägga sig perfekt på huden. Detta är en kräm-till-puder-formula vilket gör att den går att applicera utan svårighet ovanpå ett puder. Jag använder mig nästan alltid utav en lite större fanbrush när jag lägger denna då tätheten på borsten är något jag märkt är avgörande för resultatet. Den går även hur bra som helst att blanda ut med fingrarna.
Finish: Metallisk in-your-face-highlighter som går att få ner till en naturlig finish om det är det man är ute efter.
Pris: Colourpop Super Shock Higlight – Stole The Show – 80kr

kicks-skonhetsblogg-swathces-highlighter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tretton − 12 =