skonhetsblogg-lipstick-swatches-mac-undertones

Att hitta rätt färg till läpparna kan vara lite småklurigt. Egentligen är det inte svårare än att följa undertonen på din egen hudfärg. Är du varm, kall eller kanske mer neutral? Dessvärre så anpassas sällan skönhetsrodukter efter en neutral hudton så det lättaste är att se om du är neutral med en mer rosa underton eller neutral med gulare underton. Vet du inte riktigt vad du har för hudton så är ett lätt tips att kika på venerna på din handled. Ser de blåa ut, så har du kall hudton, om de ser grönaktiga ut har du varm ton, om de varken är blå eller gröna har du oftast en neutral ton. Själv är jag väldigt neutral, lutar mer åt rosa än åt gult och det jag upplever är att jag oftast kan bära både varma och kalla färger, vissa är ju självklart bättre än andra, men exempelvis så passar jag både i varma och kalla rosa färger, jag har heller inga problem att bära röda läppstift som går åt blått men passar lika bra i varma röda läppstift mot det orange:a.

Nude
Nude är väääldigt på tapeten för tillfället och kommer i många olika toner. För att få till bästa nudefärgen för just dig är det enklast att först utgå från din egen läppfärg och sedan välja en nyans mörkare. Nude med toner av rosa fungerar bra till en kall hy, har du en varmare underton så passar koppartoner bättre. Var dock försiktig med att välja en allt för ljus färg då munnen tenderar att se mindre ut. Det kan också vara värt att tänka på att munnen ser mindre ut om du väljer en matt finish.

skonhetsblogg-mac-estee-lauder-kendall-jenner-lipstick-swatches warm undertoneMånga har problem med att just hitta den perfekta röda färgern, men det blir lätt om du vet vilken underton du har och går efter den. Är din hudton varm fungerar färger som har gult i sig bäst, har du en kall hudton är rött med blå underton sjukt snyggt!

skonhetsblogg-mac-ruby woo-lipstick-swatches-warm-tones-cold-tonesFärgen rosa passar de allra flesta personer. Det du kan ha som en guide är att desto mörkare hudton du har, desto mer starka rosa nyanser kan du bära. Vill du ha en varmare rosa ska du leta efter en gul underton, vill du däremot ha en kall rosa ska de dra mot det blåare hållet.

Orange
Det orange:a läppstiftet var superpopulärt i höstas och nu till våren och senare i sommar kommer även korall att smyga sig in på läpparna. Här kan du som är varmare i hudtonen tänka på att desto mer gult som finns i stiftet, desto fina till varm och solkysst hy. Vill du ha en kallare variant så ska undertonen dra mot rosa.

skonhetsblogg-lila-warm-and-cold-tones-purplesLila är för många en svår färg. Syren eller ljust lila som drar åt det beige-rosa är fint mot en kall hy. Djupare lila toner fungerar bättre på en mörk hud men kan även fungerar på riktigt riktigt ljus hy.

 

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] i, jag har tidigare skrivit ett inlägg om varm/kall eller neutral hudton och läppstiftsfärger (läs inlägget här) och idag tänkte jag ge er ett bra sminktips gällande vad du kan tänka på när det kommer till […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

2 + tjugo =