Alltså tack H&M för ett jäkligt bra erbjudande på Sleek Solstice Highlight Palett 99kr så var den min. Jag har länge kikat på den och trots att den inte är dyr (i jämförelse med andra märken) så har jag varit lite avvaktande, men jag tror att det är färgerna som har varit avgörande för det. Nu har de dock kampanj på båda nedanstående highlighterpaletter så jag tackar och tar emot. Sleek har ju två paletter, Solstice och Precious Metals. Den sistnämnda har jag sedan innan och har även lagt upp en recension som du kan kika på här. Jag gillade den när jag köpte den men har i ärlighetens namn inte använt den sedan jag la upp inlägget, det har funnits för mycket annat att testa som inte var i krämform. Sjukaste är ju att jag har försökt intala mig om att jag gillar krämprodukter, och jag lovar: jag har försökt, men nu har jag faktiskt kommit fram till att jag halvt om halvt tolererar dem. Det är inte det att resultatet inte blir bra, det är snarare att mängden produkter som behövs för ett cake-face blir uppnådd jävligt snabbt när man ska hålla på att kleta på en massa extra kräm och sen i sin tur sätta det med puder, you feel me? Däremot så förstår jag inte att jag inte bara köpte Solstice paletten direkt, hur jäkla underbar som helst! Lika pigmenterad som vilket Anastasia Glow Kit som helst och då för 1/5 av priset. Nedan hittar du mina tankar om paletterna.

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips

skonhetsblogg-sminktips-sleek-highlighterpalett

Förpackning:

Gällande förpackningen så är en liten applåd i ordning, guld och mörkt rökigt silver är verkligen härligt och lyxigt att kolla på. Nackdelen är de fettfläckar som fingrarna lämnar efter sig, meeen man kan ju köra en klassiker och hålla i dem med en trasa eller en bit papper, vad gör man inte liksom? Skämt och sido så är förpackningen riktigt stabil (inte överdrivet tunga eftersom de är tillverkade i plast) och Sleek har tänkt till med storleken på pannorna för de 4 olika skuggorna och man får mycket produkt. Det finns en liten borste med själva paletten som dessvärre suger hårdare än hårdast och därmed tar upp onödig plats. Inte ens om du inte hade någon borste alls skulle jag rekommendera den, använd istället fingrarna och dutta på kinder osv. Paletten innehåller även en stor och bra spegel, vilket aldrig är fel.

Formula & applicering:

Sjukaste formulan i Sleek Solstice Highlight Palett alltså! Peta med fingret och du får upp hur jäkla mycket pigmenten som helst! Älskar hur metallisk och fin den blir på huden utan knappt någon produkt alls egentligen. Appliceringen är enkel MEN det är lätt att det blir för mycket, jobba istället upp färgen och gå hellre in 2-3 gånger med lite skugga än att gå in 1 gång och se ut som att du kan blända hela universum. I just Solstice paletten så är det 3 puder och en krämskugga. Krämskuggor är visserligen en riktigt bra bas att lägga innan du lägger din puderhighlight, inte bara för att du kan blind:a vilken jävel som helst med en on point highlight utan även när det kommer till hållbarheten. I Precious Metals är det tvärtom, 3 kräm och 1 puderskugga, vilket egentligen inte är en highlight utan en bronzer, något jag inte är jätteglad över.

Färgutbud:

Utbudet av highlighters består idag hos Sleek av dessa 2 paletter samt 2 strobing-krämer om jag inte minns fel. Gällande färgerna i paletterna så är de verkligen vackra allihopa, till och med bronzern och krämprodukterna. Jag älskar färgerna i Precious Metals, jag önskar verkligen att dessa kom som puderskuggor i samma konsistens som Solstice-paletten, för den är helt grym. Just att den sistnämnda paletten är lite skräckinjagande med sina många starka färger är inget du ska skrämmas av, de blir inte lika intensivt färgade på huden, det blir mer som en hint av lila, rosa eller guld. Ett tips om du skulle vilja ha den där intensiva färgen är att ta den ljusaste krämhiglightern från andra paletten (eller om du har någon riktigt riktigt vit och ljusaktigt hemma) och lägger som en bas så kommer färgen ’poppa’ lite mer.

Summering:

Jag vet inte om det märks, men jag älskar dessa! Mest Sleek Solstice Highlight Palett men även den andra. Kan nog inte beskriva hur impad jag är över pigmenteringen i skuggorna, verkligen sjukt välpresterat från Sleek måste jag säga. Om jag rekommenderar dem? Hell yeah, de fungerar lika bra att applicera med fingrarna som en borste men som sagt rekommenderar jag verkligen inte borsten som följer med. Anledningen är att den fäller hårstrån, vilket är det värsta jag vet. Jag har typ 4 strån kvar efter ett drag med borsten, katastrof.

Pris & återförsäljare:

För tillfället kör H&M en kampanj på både Sleek Solstice Highlight Palett och Precoius Metals för 99kr/st men ordinarie pris ligger på 149kr, som inte heller det är illa pinkat med tanke på kvalitén. Finns lite varstans på nätet men jag hittade dem i butik på H&M.

skonhetsblogg-sminktips-sminkblogg-makeup-artist-sleek

skonhetsblogg-skonhetstips-sleek-highlighter

sminkblogg-skonhetsblogg-sminktips-sleek

skonhetsblogg-sminkblogg-sleek-swatches-highlighter-precious-metals-solstice

skonhetsblogg-sminkblogg-highlight-swatches

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 2 =