skonhetsblogg-sminkblogg-makeup-blogg-smashbox-shape-matters-palette

Jag har varit ganska stressad under de senaste veckorna och har massor av produkter som ligger på hög för fotografering och recension, men jag har helt enkelt inte hunnit ta tag i det förrän nu. Jag köpte Smashbox Shape matters Palette för flera veckor sedan och har inte hunnit med att visa den förrän nu. Den har fått en rejäl testtid och fick även följa med mig till Stockholm då den innehåller mycket vettiga produkter. Det är inte den optimala resepaletten på grund av storleken men sätter man det åt sidan och fokuserar på innehållet så är det en palett som inte gör dig besviken.

Den innehåller;
Ögonbrynsprodukter: Paletten innehåller 2 ögonbrynsskuggor samt 1 vax. Jag var skeptisk till skuggornas färg då de ser väldigt ljusa ut i förpackningen, men vid applicering blir de mörkare. Skulle du vilja ha ännu mörkare färg så går det att använda ögonskuggorna i paletten. Dessa är välpigmenterade och

Contourkit: Detta är exakt samma contourkit som säljs i separat förpackning, med en bonushighlighter (och vem gillar inte en extra magisk highlighter?!). Det är samma formula som deras vanliga 3-skuggors-contourkit och är med andra ord av extraordinär kvalité, när det står mellan Anastasia och Smashbox, så är jag team-Smashbox all the way. Varför? Jo, Smashbox har en bättre pigmentering på sina skuggor, de ger alltså mer färg. De har även en krämigare formula som gör det lättare att blanda ut skuggorna på huden utan att få ett fläckigt resultat. De har även valt att begränsa sina färger så att jag slipper betala för produkt jag aldrig använder vilket även gör att de ligger lägre i pris. Nu finns det dock saker som Anastasia utan tvekan gör bättre, främst tänker jag på att variationen av färger på skuggor gynnar en mörkare hudton då Smashbox contourkit blir för ljus. För min hudton passar Smashbox bra, vilket gör att jag föredrar den, men det är ju självklart olika beroende på vilken hudton du har och vad dina preferenser är.

För att inte spåra ur totalt från ämnet så har de som sagt lagt till en extra highlighter med skimmer i i denna palett. Det är alltså 3 matta skuggor (contour, bronzer och highlight) samt 1 skimrig extra highlight.

Ögonskuggor: 9 stycken färger: Vanilla, Totally Nude, Champagne, Stripped, Posh, Platinum, Sumatra samt Aubergine.

Borste: Det medföljer en dubbelborste. Ena sidan är en fluffig blending brush och på andra sidan finns en sneställd ögonbrynspensel/eyelinerpensel.

Spegel: Enorm spegel som är perfekt att använda när du är på resande fot eller hemmavid.

Pris: 575kr, detta är en Limited Edition produkt och finns på bla. Kicks.Priset kan kännas högt för en palett, men jag har kikat på vad dessa produkter kostar separat och denna palett är rena rean i jämförelse.
Contourkit (utan den 4e highlightfärgen): 375kr
Eye Shadow Trio: 240kr/st x 3 (för att få 9 skuggor) = 720kr
Ögonbrynspuder: ca 200kr/st =400kr
= 1495kr om du köper samtliga produkter var för sig (ögonbrynsvax ej inräknat)

skonhetsblogg-shapematters-palette-smashbox-swatchesskonhetsblogg-smashbox-shapematters

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

fyra × 4 =