sminkblogg-skonhetsblogg-smokey-eye

Ibland så behöver man bara en lätt och snabb look som ser sminkad ut men går att göra på 10 minuter. Denna smokey eye nedan är min lätt-fast-ändå-sminkad-sminkning! Har jag bråttom på morgonen och ska till jobbet kör jag alltid på denna ögonsminkning. Den går ju även att variera med en beige inliner istället för svart, du kan byta ut de bruna färgerna mot andra färger osv. Den består egentligen bara av en mix på lite brunare skuggor som läggs över 2/3-delar av locket (det behöver inte vara noga applicerat). Det spelar ingen roll om det är varma eller kallare nyanser av brunt, ta det som passar dig bäst.

Du gör en snabb smokey eye såhär:

1a.) Lägg en blandning mellan två eller tre bruna nyanser på 2/3-delar av ögonlocket. Du behöver inte vara supernoga, se bara till att kanterna i globlinjen är uttonade.

1b.) Det går även att lägga en ljusare brun färg först  i globlinjen och tona ut den mot locket, lägg sedan den mörkare bruna i ytterekant och tona in den lite mot locket. Det är dock en procedur som går att göra när man har mer tid, så har du 15 minuter till övers istället för 10 så kan du köra detta steg istället.

2.) Det nästkommande steget är att lägga en svart ögonskugga nära övre fransraden, enbart i ytterkant. Tona den lätt med de andra skuggorna.Lägg gärna skuggan med en plattare mer precis pensel för att komma så nära som möjligt och inte tappa pigmenten.

3.) Lägg sedan en svart kajal, gärna vattenfast, på nedre vattenlinjen.

4.) Ta den svarta skuggan och tona ut kajalen i ytterkant för att öppna upp ögat.

5.) Smacka på mascara och sedan är du klar!

6.) Överkurs! (haha) Vill du så kan du nu lägga en matt eller skimrig ljusare skugga i inre ögonvrån för att öppna upp ögat ytterligare. Ett tips är att använda den highlighting paletten man använder till ansiktet på ögonen.

Jag gillar även att denna smokey eye look oftast går att göra med en och samma palett. Jag har använt mig av Marc Jacobs Eye Con 20-palett där det finns flera nyanser av brunt, en matt svart samt highlightfärger om man vill slå på stort och lägga en matt eller skimrig ljus färg i ögonvrån. Du kan använda paletter som Kicks egen ‘Nude-palett’, någon av Urban Decays ‘Naked-paletter’, Kat Von D ‘Shade and Light’ eller någon annan palett som du har hemma!

Denna typen av sminkning med en varmare brun färg tar fram blå ögon på ett riktigt bra sätt. Har du gröna ögon kan du satsa på en kallare brun färg som går mot lila. Har du bruna ögon kan du använda den bruna färgen som du trivs bäst med!

Det bästa är dock att du kan gå från dag-sminkning till kvälls-sminkning med denna look. Har du en ljusare inliner, ljusare bruna skuggor under dagen och skippar den svarta skuggan så är det bara att lägga på den svarta kajalen och ögonskuggan på kvällen tillsammans med ett par lösfransar så är man good to go!

Har ni något tips på snabba sminkningar som ni brukar ta till när tiden tryter?

skonhetsblogg-sminkblogg-smokey-eye

skonhetsbloggare-skonhetsblogg-sminktips-easy-smokey-eye

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-smokey-eye

Produkter använda, ögon:
Marc Jacobs Eye Con 20 Palette (de två bruna färgerna, den svarta samt den matta vita)
Sensai – Separation & Lengthening Mascara

Anastasia BH Browpowder duo – Dark Brown
Anastasia BH tinted brow mascara – Espresso

Produkter använda, bas:
Lumene Moisturizing Primer
MAC Fix+
Clarins Everlasting – 105
Lumene Illuminating Highligter – (blandade i några droppar i foundationen)
Sensai Translucent Loose Powder
Sensai Concealer Trio
Marc Jacobs – Contour Powder
Marc Jacobs Bronzer – Tantric
Smashbox – LA Lights Corall
Sleek – Solstice Highlighting Palette
Urban Decay Chill Makeup Settingspray

Produkter använda, läppar:
Clarins – Tinted Lip Oil nr 02

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

femton − 11 =