Jag tror inte att ni förstår hur länge jag velat ha Jaclyn Hill x Morphe paletten! haha . Jag tänkte börja med att vara lite gnällig, jag är inte ett stort fan av Morphe överhuvudtaget. Jag är SÅ jäkla less på dem överlag då de promotas hej vilt från alla stora beautygurus. Jag kan sålla, men någon gång drar jag gränsen haha Däremot så har jag följt Javlyn Hill sedan 2012 lite drygt. Hon verkar verkligen vara en riktig pärla som person och hon är en riktigt riktigt duktig makeup artist så allt hon har gjort hittills har jag köpt och varit SÅ nöjd över, så jag tänkte att denna palett inte skulle vara något undantag. Ni har en full recension i Youtube-klippet längst ned, vill ni läsa en recension så finns den precis här nedan:)

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-jaclyn-hill-palette

Förpackningsmässigt så inger den nog ingen exklusiv känsla direkt, den är tillverkad i någon form av kartong men eftersom priset är lågt så spelar det i mina ögon ingen roll. Den är riktigt ‘resvänlig’ då den är tunn och smidig att packa. Något jag tycker är liiite störigt är att de inte tryckt namnen direkt på förpackningen. Detta stör mig då jag när jag gör en tutorial eller liknande vill veta vilka färger jag använt, för en ‘vanlig’ konsument (någon som använder den från dag till dag) så är nog inte detta något att haka upp sig på dock. Jag berättigar denna detalj med att paletten var billig, för mig är det godkänt haha. Det går att skriva ut färgerna från Morphes hemsida om man vill dock. Jag gjorde ju visserligen det till denna video men guess what, den är redan borttappad. Så nu är min plan att faktiskt limma dit den på insidan av locket, det tror jag funkar kalasbra.

jaclyn hill palette morphe sminkblogg skonhetsblogg

Innehåll och kvalité

Paletten innehåller 35 färger och den har en riktigt bra blandning mellan matta, satin, metalliska och skimriga skuggor. Pigmenteringen är verkligen insane, samtliga skuggor är så högpigmenterade och krämiga. Jag har en palett sedan innan från Morphe, som jag enbart använt 1-2 gånger. Jag swatchade den för att jämföra med den nya och oh my god, vilken skillnad! Den tidigare paletten är helt okej bra, den har bra pigmentering och härliga skimmerfärge, men den kommer knappt i närheten av denna. Jag vet inte hur jag ska beskriv det, men de nya skuggorna är lättjobbade men framför allt krämiga. De glider på huden och är inte svåra att få jämna, de gör halva jobbet åt dig.

Gällande pudrigheten (vilket har varit ett hett ämne ända sedan Subculture-fjaskot härom månaden) så är de matta skuggorna ganska pudriga när man swirlar runt borsten i paletten. Men jag hade inget problem med att det ramlade ner i ansiktet överhuvudtaget. Däremot så kan de mörka glittrigare färgerna falla, och det är förståeligt eftersom sammansättningen är helt annorlunda än en slät skugga. Ni kan även se detta i video nedan.

skonhetsblogg-jaclyn-hill-morphe-swatches

skonhetsblogg-sminkblogg-jaclyn-hill-morphe-swatches

Utbud

När det kommer till färgvalen så kunde det för mig inte vara mer mitt i prick. Den enda färgen jag känner att jag saknar är nog en matt krämvit färg, om man ska vara kräsen. Mest för att det är smidigt att använda för att sätta ögonskuggsprimern eller använda när man inte vill ha en stark highlighter under ögonbrynet. Men det är inget som får mig att ramla av stolen av förfäran direkt, jag har andra paletter och singelskuggor som kan göra detta åt mig om så skulle vara fallet. Annars har den verkligen allt, en matt svart, mörkare bruna färger, varma, kalla, neutrala toner, mycket amazing skimmer och metall, transitionshades, skuggor till vardag och skuggor till fest. Det som jag gillar otroligt mycket är att samtliga skuggor går hand i hand med varandra. Kolla på färgerna Diva och Enchanted tillexempel. Det är svårt att få till bra gröna sotningar om man enbart har skimmerskuggan men inte någon mörkare grön att komplettera med på samma sätt som det är svårt att hitta en glittrig grön med rätt underton för den mörkt gröna matta skuggan, nu behöver man inte leta utan får en bra kombination av båda.

sminkblogg-sminktips-skonhetsblogg-jaclyn-hill-morphe-palette-swatches

Mina Go-to färger

Min lista på favoritfärger är för tillfället sjukt lång, kolla bara på bilden ovan, de går SÅ bra ihop med varandra! Jag skulle kunna använda varenda en till den grad att det känns synd att jag inte har mer än 2 ögon haha Men färgerna Twerk, Pool Party och Diva ligger högt i topp. Samtliga färger är skimriga och ger så bra med pigment att man nästan får en hjärtinfarkt. Färgerna Sissy och Enlight är också hur fina som helst, jäkligt intensiva! Jag är helt obsessed med Chip och Mocha som känns SÅ underbara nu till hösten. Buns och M.F.E.O är amazing att ha i globlinjen, inte för intensiva och lätta att tona ut. Creamscicle är en så unik färg och även den helt underbar nu till hösten.

Sammanfattningsvis så vill jag verkligen trycka på att dessa skuggor blandar ut sig som en jäkla dröm, det gör sminkningen så himla mycket roligare med skuggor som man inte behöver trixa med för att det ska bli bra utan som hjälper till och verkligen gör halva jobbet åt dig. Det är den starkaste anledningen till att jag är helt in love med paletten, att färgerna är helt makalöst vackra gör det bara snäppet bättre. Så rekommenderar jag den? HELL YES!

skonhetstips-sminkblogg-skonhetsblogg-jaclyn-hill-morphe-palette-swatches

Pris

Priset är sjukligt bra för 35 färger! 38 dollar vilket blir 303 svenska kronor. Vilka andra märken tar 300 spänn för 35 färger?! Anastasias paletter innehåller 14 färger för 545 kronor, deras paletter innehåller deras skuggor bara 0,7 gram styck, denna palett från Morphe innehåller 1,6 (!) gram styck vilket är sjukt mycket produkt för pengarna. Deras andra paletter ligger kring 190 kronor och innehåller samma mängd som Jaclyn Hill paletten, så i relation till de andra så är den alltså ganska pricey. Det jag räknar in då är att ingen av dessa färger går att få tag på sedan tidigare. De har även använt en helt ny pressningsteknik av skuggorna i den nya paletten vilket gör en stor skillnad i jämförelse med min gamla palett.

Något jag också bör nämna är att jag fick betala tullavgift på 291kronor och använde expressfrakt som kostade 360kronor, så det drar ju såklart upp priset på paletten ytterligare.

PRODUKTER ANVÄNDA:
JACLYN HILL x Morphe Palette:
– Silk Creme
– M.F.E.O
– Huntz
– Twerk
– Jacz
– Soda Pop
– Butter (på nedre fransraden)
– Jada
– Enlight

YSL Rouge Volupté Shine – 47
Loréal Waterproof Gel Liner – Black
Wet ‘n Wild Waterproof Mascara – Black

PENSLAR NÄMNDA:
Ögon:
Peggy Sage Blending Brush
Sigma – Bledning Brush E25
Urban Decay (kom med en Naked Palett)
BeyBey Beauty – Pencil Brush
BeyBey Beauty – Blending Brush
Sigma – Short Shader E20
Sigma -Pencil Brush E30

Ansikte:
Real Techniques Bold Collection – 300
Real Techniques Multitask Cheek Brush
Kicks Finishing Brush
Real Techniques Multitask Face Brush

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

arton − 11 =