Alltså Isadora kommer med massor av nyheter på foundationfronten nu under de senaste månaderna. Först var det Isadora Cover Up Foundation & Concealer och nu är det Isadora Cover Up Stick ‘n Brush. Jag fick detta utskick i slutet på förra veckan och har nu hunnit testa de nya foundationsticken och deras puder. Den ‘äldre’ foundationen köpte jag själv i vintras när jag var i Skåne. Jag gjorde en first impression video på den, men jag har ingen aning om vart materialet tog vägen, jag hittar det verkligen inte! Så jag tänkte dela med mig av en recension på dem båda  i skriftformat istället. Självklart kommer det även tillhörande puder och puderborste med som nyheter. Så det här blir alltså ett väldigt långt inlägg! 🙂

skonhetsblogg-skonhetsbloggare-sminkblogg-isadora-foundation

Vi börjar med Isadora Cover up Foundation & Concealer. Jag köpte som sagt två färger, en mellan färg nr 64 och den ljusaste nr 60, när jag var nere i Skåne precis när de kom i November (tror jag det var). Köpte även tillhörande borste, Isadora Face Buffer. Jag ÄLSKAR borsten i kombination med den foundationen, den gör verkligen ett så mycket bättre jobb än beauty blendern. Den lämnar ett jämnt flawless resultat med megatäckning.

skonhetstips-sminkblogg-isadora-cover-up-foundation-&-concealer

Förpackning: Älskar förpackningen! Pump är superbra för att slippa kladd, men den är ändå i en plast tub vilket för det lätt att klämma ut det sista eller klippa upp den och få ytterligare några dagars användning när man tror att den är slut. Något både jag och min plånbok uppskattar.

Formula & Applicering: Riktigt krämig och härlig formula som inte torkar ut huden men samtidigt inte lämnar den glansig. Lite satin-finish kanske man kan säga och något jag märker är att den går in i huden och inte lämnar en hinna som glider av så fort man kommer emot den. Denna foundation ska passa alla hudtyper, vet dock inte om den är oljefri. Appliceringen blir felfri och denna budget-foundationen är en av få på marknaden som verkligen sitter som berget med en täckning som heter duga. På bilden nedan så har jag 1 lager av  denna foundation och till skillnad från Cover Up Stick ‘n Brush så täcker denna foundation all rodnad.

Färgutbud: Kommer i en helt okej mängd färger men något jag märkt är att den allra ljusaste färgen går mer åt gult. Super för dig som är ljus och gul i undertonen då det finns få av dessa färger på marknaden, jag hade önskat en mer neutral färg då många ljusare är ljust neutrala med en hint av gult eller rosa. Men neutrala färger fungerar många gånger bättre än en helt gul eller rosa färg. Så ja, en neutral ljus färg tack! Det är sjukt svårt att få tag på till ett vettigt pris idag.

Summering: Jag ger den helt klart båda tummarna upp och rekommenderar den verkligen! Jag gjorde som sagt en first impression video på denna foundation, men under inspelningen så började jag reagera på (vad jag trodde var) foundationen. Ögonen rann, blev helt rödsprängda och sved. Jag testade foundationen någon dag efter och reagerade likadant. Nu när jag sminkade halva ansiktet för detta inlägg känner jag ingenting. Jag är fortfarande osäker på om det var concealern jag hade eller foundationen, men jag tänker att  det kan vara värt att nämna. Har aldrig reagerat på Isadora tidigare alls men ja, jag är lite försiktig med denna i ögonområdet helt enkelt. Denna foundation är helt cruelty free, oparfymerad och kliniskt testad. Borsten är cruelty free och vegansk.

Pris: 179kr/st

sminkblogg-skonhetsbloggare-isadora-face-buffer

skonhetsblogg-skonhetsbloggare-sminktips-isadora-classic-cover

Vi går vidare med vårens nyhet; Isadora Cover Up Stick ‘n Brush. Det är precis som det låter, ett foundationstick med foundationen i ena sidan och en borste i andra. Borsten är gjort helt i syntetiskt fiberhår och är till för att hjälpa till med en snabb och felfri applicering. Just den här foundationen har SPF 30 och innehåller solrosolja, glycerol, lecitin och vitamin C och E, allt för att bevara samt tillföra fukt och smidighet till huden.

skonhetstips-sminktips-skonhetsblogg-isadora-cover-up-foundation

Förpackning: Denna foundation är smidig till storleken, den är väldigt kompakt och liten. Sjukt bra att ha i väskan och bättra på under dagen. Jag är lite sisådär till borstsidan, det tar lite för lång tid för min smak att blanda in foundationen. Jag har använt den under ögonen, vilket den fungerar väldigt väldigt bra till. I resten av ansiktet har jag testat både en fuktad svamp och Isadora Face Buffer, båda fungerar utmärkt. Face Buffern är lite bättre för att behålla täckningen, svampen snor ju alltid lite foundation. Sen är det aldrig fel med foundationsticks, de är lätta att applicera på huden för att sedan blanda ut. Borsten tvättas som alla andra borsta i ljummet vatten och med ett borst-shampo.

Formula & Applicering: Formulan är väldigt mycket lättare än Cover Up Foundation & Concealer, den blir naturlig och ser aningen mer återfuktad ut. Jag skulle säga att täckningen är uppbyggbar med från lätt till medium täckning. För ett medeltäckande resultat så la jag nog 3 lager. 3 lager låter mycket, I know, men det syns faktiskt inte att det är 3 lager foundation. Jag bättrade på kinderna där jag tenderar att bli rödare. Körde även pannan, hakan och näsan och lämnade resten av ansiktet. På bilden har jag enbart 1 lager av foundation på, och man ser ganska tydligt det röda på kinderna och näsan.

Dessa har jag märkt är riktigt smidiga att använda för highlight och contour. För tillfället är jag ljus som tusan och då blir det ju inte mycket highlight eftersom den ljusaste färgen blir min foundation. Jagh ar använt den mörkaste färgen 07 Olive Beige till contour dock, jättesmidigt!

Färgutbud: Alltså, 4 färger är egentligen sjukt lite men som ett start-utbud får det väl duga. Det finns ingen mörkare färg så är du djupare i hudtonen så kommer du dessvärre att bli besviken. Den mörkaste färgen passar mig när jag är brun-utan-solad, vilket inte är jättemörkt helt enkelt. Den allra ljusaste färgen är riktigt bra faktiskt! Neutral men lite lite åt det gula. Den fungerar sjukt bra på mig som är neutral och lite rosa, så jag är nöjd. 01 är som sagt väldigt neutral men en aning varm, 03 är en kallare färg, 05 är också lite mer neutral men aningen kallare och 07 har en gulare underton.

Summering: Jättebra alternativ för dig som vill ha en naturlig bas som ska gå snabbt att applicera. Kan också vara ett bra substitut åt en BB-cream då dessa tenderar att försvinna in i huden efter några timmar. Denna sitter väldigt bra med tanke på den lätta täckningen. Jag hade den på mig en hel arbetsdag och jag ska ärligt säga att den försvinner en del, framförallt på näsan på mig, men det gör många foundations så det kan vara jag som kliar mig omedvetet på näsan. Sjukt smidiga att använda som highlight och contour då de går in fint i huden och inte lägger sig som en extra hinna vilket många foundationsticks, enligt min åsikt, gör. Denna foundation är helt cruelty free, oparfymerad och kliniskt testad.

Pris: 169kr/st

skonhetsblogg-sminkblogg-isadora-cover-up-foundation

skonhetsblogg-sminkblogg-isadora-cover-up-foundation-swatches

skonhetsbloggare-sminkblogg-cover-up-stick-n-brush-swatches

skonhetsblogg-sminkblogg-sminktips-isadora-foundation-swatches

Det sista vi har att gå igenom är de nya pudrena. Det helt transparenta pudret lanserades samtidigt som Isadora Cover Up Foundation & Concealer förra året, men det kommer nu 3 helt nya färger. Dessa puder är väldigt lätta på huden och är till för att fixera, matta ner och blurra huden men även att tillföra fukt via hyaluronsyra.

sminkblogg-isadora-matt-fixing-blotting-powder

Förpackning: Klassisk plastförpackning utan spegel, vilket är synd. Det är alltid smidigt att ha med en fickspegel med tillhörande puder i väskan istället för att släpa på både spegel och puder, men det gör väl egentligen ingenting.

Formula & Applicering: Borsten är to die for och gör att appliceringen av pudret går snabbt och enkelt då den är stor och fluffig. Det är även ett lite kortare skaft vilket gör det smidigt att ta med. Borsten är tillverkad av syntetiskt fiberhår. Formulan på pudret är förvånansvärt lätt på huden och den håller verkligen T-zonen oljefri hela dagen. Jag har inget jätteproblem med olja, så ha det i åtanke, men jag brukar ändå bli glansig i slutet på dagen. Jag blir dock lite förvirrad när de nämner att detta är ett transparent puder, det är inte transparent eftersom det ger färg. Men de kanske syftar på att det är lätt i täckningen? När jag har lagt det så kan jag verkligen inte säga att jag får extra färg i ansiktet så ja, det är väl halvtransparent kanske haha. Jag gillar att det innehåller hyaluronsyra vilket gör att det verkligen inte känns pudrig eller torrt efter applicering.

Färgutbud: Det finns sammanlagt 4 färger vara 1 är helt transparent och 3 har färg. Men eftersom de inte ger jättemycket färg så skulle jag, vid mörkare hudton, i alla fall testa det transparenta eller det mörkaste pudret, det kan fungerar superbra, man vet aldrig. Färgerna heter (från vänster) 01 Sheer Blonde, 03 Sheer Nude och 05 Sheer Sand. Kan vara så att det kommer en 02 och 04, ingen aning, men eftersom hoppen finns där så behöver det inte vara en omöjlighet, men jag spekulerar bara.

Summering: Personligen gillar jag verkligen pudrena, jag har använt dem varje dag sedan jag fick dem. Ska jag vara ärlig så använder jag det jag får tag på först, jag ser ingen skillnad färgmässigt. Så ja, nu när jag tänker efter kanske de är transparenta haha. Måste som sagt slå ett slag för borste, sjukt behaglig och lätt att arbeta med och priset är riktigt bra. Både puder och borste är Cruelty Free, pudrena är oparfymerade och kliniskt testade. Borsten är även vegansk.

Pris: 129kr

skonhetsblogg-sminktips-isadora-blotting-powder

skonhetsblogg-sminkblogg-isadora-cover-up-stick-n-brush

2 Kommentarer
 1. Josefin says:

  Jättebra inlägg!:) Stod och höll i ett Blotting Powder men har inte vågat köpa ännu, men brukar gilla Isadoras produkter för övrigt. Jag undrar, hur lägger sig pudret i fina linjer?
  Ha det fint!

  Svara
  • josephine says:

   Vad kul att du tycker det!:) Det är ett väldigt fint puder så det lägger sig inte alls i fina linjer (på mig iaf). Det brukar ofta vara de tyngre pudren som har en tendens att göra det

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

åtta + fem =