Och äntligen har jag lite ledighet! Julrean drog igång på Kicks igår och det är jobbigare än man tror, men även fruktansvärt kul med en fullsmockad butik. Hur som haver så hoppas jag att er jul varit bra, att ni tagit det lugnt och att ni fick många fina julklappar! Jag fick mitt efterlängtade ljuskit (lampor, inte stearinljus som de flesta tror när jag säger det..) så nu kanske jag äntligen kan fixa lite sminkvideos. Har säkert spelat in 10 stycken som fick åka i papperskorgen pga. dålig belysning. Håller på att testa mig fram med kamera inställningarna så ni får ha lite överseende tills jag hittat 100% rätt.

Tänkte dela med mig av tre guldkorn som julen fört med sig (allt från mellandagsrea till julklappar) i parfymväg. Dessa tre har kommit att bli mina nya favoritdofter. Har på senare tid fastnat för lätta och fräscha dofter men som alla har en sak gemensamt och det är en basnot av mysk. Har tidigare försökt undvika mysk då jag fått för mig att det är tantigt och starkt men det kanske har med min stigande ålder att göra snarare än att det luktar gott, jag vet inte…

För dig som inte vet vad EdP eller EdT står för så ska du få en snabbkurs. Dessa två begrepp betyder vilken koncentration av parfym som finns i flaskan.

EdP: (Eau de Parfym) högre andel koncentrerad parfym vilket resulterar i långvarigare och intensivare doft.

EdT: (Eau de Toilette) mindre andel parfym, alltså mer utspädd och svagare doft.

Versace – Bright Crystal Absolu EdP

Denna är åt det blommigare hållet med verkligen inte för tung trots att det är en EdP. Fräsch, blommig med en hint av citrus. Hittade den för en tvåhundring på Kicks mellandagsrea tillsammans med en body lotion. Ord.pris 495kr/30ml

Toppnoter: Granatäpple och Yuzu
Hjärtnoter: Magnolia, Pion, Hallon och Lotus
Basnoter: Acajou, Ambra och Mys

D&G – 3 L´imperatrice EdT

Herregud, godare parfym får man leta efter! Superfräsch, lätt exotiskt söt och beroendeframkallande! Bästa parfymen jag äger och den köptes under Kicks adventskalender för halva priset. Ord.pris 560kr/30ml.

Toppnoter: rabarber, röda vinbär, kiwi ackord
Hjärtnoter: rosa cyklamen, vattenmelon, jasminblad
Basnoter: mysk, sandelträ, grapefruktträd

Ariana Grande – Ari EdP

Denna varma parfym lutar mer åt mina standard parfymer då den är väldigt varm och sötdoftande. Jag tycker själv att den luktar mycket persika, vilket är konstigt då den inte innehåller det. När man haft den på sig i ca en halvtimme är den oslagbar. Ariana Grande har en väldigt feminin och lätt doft. OCH hur söt är inte den vita fluffiga kaninrumpsbollen?! Denna fick jag i julklapp vilket jag är superglad för. Pris: 445kr/50ml

Toppnoter: Krispigt päron, Rosa grapefrukt, Saftiga hallon
Hjärtanoter: Liljekonvalj, Rosenknoppar, Orkidé
Basnoter: Marshmellow, Krämig mysk, Ljust trä

Har ni testat några av dessa? Vad tycker ni?

skonhetsblogg-parfym-versace-D&G-ariana-grande

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

två × 2 =