Och så kommer vi till det här med minkfransar. Jag tycker att det är ett viktigt ämne med tanke på omständigheterna kring dem, Hälften av alla som läser hatar dem och andra halvan älskar dem, jag står lite mittemellan om jag ska vara ärlig. Jag fick hem dessa från Dodolashes för någon vecka sedan och har funderat lite grann på vad jag tycker om dessa typer av fransar egentligen. Jag tycker att det viktigaste med smink i allmänhet är att det är ’cruelty free’, nu finns det vissa märken som ex MAC som utger dig för att vara just detta och även är det i mångt och mycket men som stupar på att de säljer sina produkter i Kina. Det som är speciellt med just Kina är att man enligt lag måste testa hud- och aminkprodukter på djur för att få sälja dem där. Min tanke gällande just dessa minkfransae är hur tusan dessa kan vara cruelty free om de kommer från just minkar?! Jag gjorde lite efterforskning på hur dessa tas fram och det görs genom att borsta bort överblivna hårstrån från minken, som de ändå skulle tappa, och det är alltså inget dessa minkar tar skada av. Det är då istället viktigt att se om märket du använder behandlar dessa djur och det är där man får utgå ifrån helt enkelt.

Så, jag köper aldrig syntetfransar, dessa tycker jag avger ett plastigt sken när man står i ljuset istället köper jag fransar av mänskligt hår. Det är de som är billigast och även lättast att få tag på. När det kommer till minkfransar har jag gjort en jämförelse med de ’mänskliga fransarna’ och skillnaden är att de har en djupare naturlig färg, känns lättare samt har längre hållbarhet vilket gör att jag skulle kunna tänka mig att använda dessa vid speciella tillfällen när man ska vara extra fin som ex vid bröllop. Inte ofta, men det kanske händer helt enkelt. Dock så klarar man sig lika bra utan dem.

Gällande just Dodolashes så är de handgjorda och cruelty free, de är väldigt billiga för att vara minkfransar och eftersom det ringde en orosklocka hos mig så frågade jag Lucy, som grundat Dodolashes, varför och hon svarade att de slipper mellanhänder och tar sitt hår direkt från den fabrik som steriliserar håren. Sedan gör bla hon dessa fransar själv. Jag gillade dessa, de smälter in och är lätta på ögat. Priset är 5 dollar/st och de har fri frakt vid köp över 30 dollar. Förpackningen var lite småtråkig men fransarna var jättefina. Denna typ av fransar har som sagt även längre hållbarhet och kan användas upp till 25 gånger.

Som sagt så ser alla olika på detta och det är mina personliga åsikter om huruvida jag känner mig bekväm med att använda dessa typer av fransar, det kanske inte passar alla och det är okej.

Vill ni ha 5% rabatt på eran beställning så har jag en rabattkod: josephinessmink.se

sminkblogg-dodolashes-fakelashes

skonhetsblogg-dodolashes-falselashes

sminktips-dodolashes-falselashes*Pressutskick

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

femton + 10 =