Bröllopet är över! Det har varit lite dött här den senaste tiden, anledningen är att jag har stressat sönder pga. just bröllopet. Det ägde rum den 27 maj så numera är jag en gift kvinna haha Vi har planerat allt själva samt lagat mat och bakat till 60 pers, vilket har tagit tid. Anledningen till att vi fixat allt själva är år 2017 ganska förvånande: inget cateringföretag kunde göra laktosfri, glutenfri, vegansk, vegetarisk samt soyaproteinfri kost som heller inte innehöll nötter. Det var ett helvete att få till en meny, men efter lite fixande och trixande så löste det sig ju uppenbarligen bra 😀 Det enda vi beställde var tårtan, som blev så himla fin och riktigt jäkla god! Vi hyrde en loge vid Löfstad Slott och hade festen efter vigseln där. Vi är båda supernöjda med hur dagen blev och bättre väder kunde vi aldrig fått, konstant solsken och värme 🙂

Vi är oerhört tacksamma för att dagen blev så underbar och att så många kom och firade med oss <3

skonhetsblogg sminktips sminkblogg

skonhetsblogg brollop weddingmakeup wedding

Jag har aldrig varit på bröllop förut. Jag är först ut i kompisskaran som gifter mig, vilket känns lite udda. Men det betydde även att vi kunde göra allt på vårat sätt och inte känna oss lika styrda av ‘vad som brukar vara’. Jag har knåpat ihop lite tips till dig som gifter dig och liksom jag inte har en aning om vad som behöver göras:

  1. Ha en toastmaster/värdpar/brudtärnor! Det räddade hela vår kväll. Däremot så behöver ni vara tydliga med vad dennes uppgifter är. Jag önskar att vi gjort någon typ av lista eller liknande med saker som toastmastern skulle göra eftersom vi inte inte själva hann allt, förberedelsemässigt. Då varken vi eller vår toastmaster hade någon aning om vad som behövde göras så blev det svårt just på den fronten. Hade vi gjort om allt nu i efterhand så hade jag nog lämpat över mer på toastmastern innan bröllopet än vad vi gjorde.
  2. Ha ett körschema för kvällen! Det var typ A och O för oss känns det som. Vi gjorde ett till kökspersonalen som klaffade med vårat eget för att de skulle ha koll på när och var alla gäster befann sig för att det skulle gå smidigt att duka fram och av på borden.
  3. Be någon filma under kvällen! Jag försökte verkligen. Det gick bra fram tills vi satte oss i bilen till kyrkan, sen glömde jag helt bort det. Jag önskar att jag bett någon annan filma gästerna, borden, när vi skar tårtan och allt annat kul vi gjorde under kvällen.
  4. Ha ett Photobooth! Det var en av höjdpunkterna på bröllopet kan jag säga, att kolla igenom bilderna på morgonen efter när vi låg i hotellsängen var jättekul. Alla dessa bilder är det man kommer ha kvar så varför inte ta så mycket kort som möjligt?
  5. Anställ en fotograf som vet vad de gör! Vi är sjukt nöjda med vår fotograf (Christina Josephsson) och med bilderna. Visst finns det saker man hade velat ha annorlunda på korten (tex. så drar jag i min klänning hela tiden, vilket jag önskar att någon sa till mig att inte göra…) men i det stora hela så blev bilderna jättevackra.
  6. Planera i god tid om du bakar och lagar mat själv. Vi hade behövt vara ute i ännu bättre tid än vad vi var (ca 1 månad innan). Något vi inte tänkte på var uppläggningsfat och bestick att ta maten med samt kapsylöppnare, små saker som man inte tänker på men borde ha gjort. Något vi även gjorde var att handla den sista maten till bröllopet dagen innan, vilket var ett totalt kaos. Vi shoppade loss i nästan 4 timmar, vilket vi inte alls planerat för. Se till att göra det i god tid innan, det smidigaste hade i min värld varit att beställa allt på nätet och bara åka och hämta, det hade sparat oss massor med tid. Den tiden som åts upp av mathandling drogs från att dekorera i lokalen, vilket inte var så uppskattat faktiskt.
  7. Dubbelkolla att ugn/micro etc. fungerar innan den stora dagen. Vi fick både strömavbrott och en trasig ugn/spis och kunde enbart laga mat på 1 platta. Det är något vi borde kollat tidigare.
  8. Gå igenom cermonin innan ni utför den! Hahah alltså, vi hade noll koll på vad som skulle hända i kyrkan och traskade in där och kände oss jäkligt förvirrade. Vi hade ingen aning om när vi skulle gå, vart vi skulle stå och vad som skulle sägas. Jag ångrar att vi inte bad prästen gå igenom allt en gång faktiskt.
  9. Släpp allt på din bröllopsdag. Jag är ett extremt kontrollfreak. Jag serverade på mitt eget bröllop och kunde inte alls slappna av till en början eftersom jag såg vad som inte stämde kring mina planer. Till slut tog de min telefon och bad mig sitta ner och vara tyst, typ. Jag ångrar att jag inte bara chillade lite mer och lät saker vara.

skonhetsblogg sminkblogg brollop

brollop smink sminkblogg skonhetsblogg

brollop tips inbjudningar skonhetsblogg

Det kommer även komma upp en bröllopsvlogg där ni får se förberedelserna och lite smått och gott helt enkelt. Nu ska det dock rulla på som vanligt med inlägg här:)

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

tre × 1 =