Okej, här nedan följer en snabb tutorial en Cateye-sminkningen ni ser nedan. Väldigt lätt och går även fort att göra. Går även bara att byta ut färgerna till dina egna favoriter. Rekomenderar att du gör ögonmaken innan du fixar foundation etc då det kan bli mycket utfall av de mörka färgerna samt om du använder pigment. Det ramlar ALLTID under ögonen!

Bilderna är tagna med blixt, dock så ser jag nu att skuggorna tyvärr ser svagare ut på bild än i verkligheten.

 1.) Se till att du lägger en ögonprimer, i mitt fall så gillar jag MAC Pro longwear concealer. Den får gärna vara lite ljusare än din hudton så att du täcker ådrer och ev. röda ögonlock. Nu kommer vi även till det roliga, sätt en tejpbit från nedre fransraden snett uppåt mot ögonbrynet, på så sätt kan du kladda hur mycket du vill och ändå få ett fint cateye resultat.
2.) Lägg en bra övergångsfärg i globen, jag använde Peach smoothie, hjälper till att blanda ut ev mörka färger senare. Den kommer knappt att märkas, men gör det jäkligt mycket lättare! Blanda ut denna noga.
3.) Lägg en brunare skugga och sudda över tidigare skugga för att få djup i ögat. Jag la även denna skugga ut mot ögats slut. Blanda, blanda, blanda med tidigare skugga för att slippa skarpa linjer.
4.) Tyckte inte att den gav så mycket färg så jag smällde till med en mörkare, djupare brun också. Lägg denna bruna så långt upp mot ögonbrynet du känner för.
5.) Gå nu in med en mörk skugga, jag använde svart. Lägg den i slutet på ögat upp mot tejpen och sudda inåt på ögonlocket. Blanda in med övriga skuggor i globen med fluffig blending-pensel.
6.) När du nu ska lägga ditt pigment/glitter (om du använder dig av det vill säga) se till att du använder dig av ett glitterlim! Detta för att du ska slippa att det försvinner, det ramlar av väldigt snabbt annars. Du kan även använda dig av ex. MAC Fix+ eller ögondroppar för att få en mer metalisk finish på skuggan. Ta lite av det på penseln och sedan stryk på skuggan.
7.) När pigmentet är på plats och torkat (om du använt ex Fix+) så suddar du med en av de tidigare skuggorna, ex från steg 2, så att du slipper skarpa linjer.
8.) TA BORT TEJPEN! (befrielse!) Torka under ögat om skuggan råkat ramla ner. Går bort bort väldigt bra med en vanlig hudkräm. På med svart kajal på övre fransraden (tog dock lite mesigt lite ser jag), alternativt använd en eyeliner. Detta är ett måste (tycker jag) om du ska ha lösfransar, annars gör du såklart som du vill.
10.) Jag la även in en highligter i ögonvrån, då jag har små ögon, för att öppna upp dem, samt precis under ögonbrynet. Lägg nu den mörka färgen under nedre fransraden. Sudda ordentligt! Har du svårt för att få det snyggt så är ett tips att ta lite av en ljusare färg att sudda med, jag tog Cocoa bear. (ser lite skumt ut på bilden ser jag dock, fint irl^^)
11.) På med mascara och låt torka innan du sätter dit fransarna. Jag lade även lite svar kajal i vattenlinjen, jag har som sagt små ögon och gillar inte riktigt mörk kajal men det kändes som att det slöt samman sminket på ett bättre sätt. Jag är btw inte alls nöjd med min mascara, fransarna lägger sig platta och ser förjäkliga ut! Något tips?
 
12.) På med fransar och mascara på nedre fransarna.

Produkter använda till ögonen:

 1. MAC – Pro Longwear Concealer, NC20
 2. Makeup Geek – Peach Smootie
 3. Makeup Geek – Créme Brulee
 4. Makeup Geek – Cocoa Bear
 5. Make Up Store – Pollution
 6. Pigment: MAC – Old Gold
 7. Lim: Too faced – Shadow insurance Glitter glue
 8. Isadora – Colormatic eye pen, 20 black
 9. Fransar: Eylure – Lash Wardrobe London
 10. Makeup Geek – Ice Queen
 11. Lancome – Hypnose Doll Eyes Waterproof
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × fyra =