skonhetstips

kontrastfarg

Det kan vara svårt att veta vilka färger man passar i, jag har tidigare skrivit ett inlägg med lite sminktips om varm/kall eller neutral hudton och läppstiftsfärger (läs inlägget här) och idag tänkte jag ge er ett bra sminktips gällande vad du kan tänka på när det kommer till ögonskuggor. När det kommer till att framhäva din ögonfärg, och andra färger för den delen, så jobbar man med kontrastfärger. Det är helt enkelt två färg som framhäver varandra, tex. lila och gult, rött och grönt, blått och oranget mfl..

Sminktips – Såhär framhäver du:

Gröna ögon – Just gröna ögon kan framhävas med flera olika färger då grönt ofta skiftar lite i gult, och det som framhäver gult är lila. Lila är en såå fin färg att använda när du har gröna ögon, de blir väldigt lysande gröna vilket är riktigt fint. Grönt har också rött som kontrastfärg, vilket går att använda både på ögonen men framförallt på läpparna. Har du ögon som är åt det blågröna hållet så kan du antingen försöka framhäva det gröna genom att använda kontrastfärgen: rött, eller genom att använda en kontrastfärg som tar fram det blåa, oranget.

Bruna ögon – Bruna ögon kan även dem framhävas med flertalet olika färger, det beror som sagt på vilken typ av brun färg dina ögon har. Just jordnära och naturliga färger samt grönt är dock allmänt riktigt snyggt till bruna ögon. Har du guldbruna ögon eller bruna ögon med gult i? Testa att använda lila toner på ögonskuggan då lila är kontrastfärg till gult. Har du bruna ögon som drar åt det orangea hållet? Testa en blå sotning eller en turkos eyeliner då blått framhäver det orangea. Mörkt brunsvarta ögon? Har du riktigt riktigt mörkt bruna ögon så kan det vara svårt att hitta en passande kontrastfärg, framhäv då dina ögon med en riktigt ljus och fin skugga.

Blåa ögon – När det kommer till att framhäva blå ögon så ska du satsa på oranget, guldigt och koppartoner. Något som också fungerar är brunt, jag framhäver mina blå ögon med både varma och kalla bruna färger, vilket fungerar för mig men tekniskt sätt ska den bruna färgen gärna vara åt det mer guld-orange bruna och varma hållet. Är du mer neutral som jag eller åt det kallar hållet så bör du dock ta det lugnt med fööör varma färger, vilket inte alltid får positiv effekt. Rosa och kopparröda nyanser fungerar också bra för att framhäva det blå. Du kan också använda rött läppstift, men som drar åt det mer orangeröda, för att framhäva det blåa ännu mer. Just blått ska inte matchas med blått då det får ögonfärgen att blekna, men det du däremot kan testa för intensitet är att måla nedre vattenlinjen med en blå kajal, riktigt häftig effekt.

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ögon lite dassiga i färgen (om du kommer ihåg mitt inlägg om färger som passar ögonfärger, läs här annars) men vad tusan, jag ÄLSKAR blått, så jag kör. Är det så att du vill matcha dina ögon med en […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

fjorton − 2 =